Legolvasottabb
autóipari trend a Teslától

4 autóipari trend a Teslától

19 december 2016

A vezető elektromos autógyár a Tesla, fontos fejlesztési bejelentést tett. Nem sok idő telt a vadi új fejlesztésű „X” névre keresztelt SUV bemutatásától – melynek névadó ötletét a tető panelbe szerelt zsanérok elrendezéséből adódó felfelé, „X” alakban nyíló ajtók adják. Ellentétben Európától a Tesla az USA-ban hódít, nagy konkurenciát adva a Mercedes, Lexus és BMW prémium óriás márkáknak.

Annak ellenére, hogy a márka a tehetősebb vásárlókat célozza (a 2016 márciusában kiadott legolcsóbb „3” nevű modell 7,5 MFt + az amerikai piacon), a Tesla az elektromos autók vezető innovátora maradt. Ezek a modellek meghatározzák az elektromos paletta jövőképét. Íme 4 úttörő Tesla megoldás, mely hamarosan autók tömegében fog meghonosodni:

Tesla P90D – az elketromos szuperaut

1, Önáló jármű

Az „X” és az „S” modellek képesek akár néhány száz kilométert is „önállóan” megtenni, ami bizonyos körülmények közepette töltéstől-töltésig automatikus utazást biztosíthat a vezetőnek. Jelenleg még sok jogi szabályozó korlátja ennek az automatizmusnak: az vezetőnek manapság még ott kell ülnie a volánnál és bármikor át kell tudnia venni a vezetést, továbbá lehet olyan „előre nem tervezett kitérő” ahová a robotpilóta szándékunktól függetlenül látogatást tesz.

 

Tudtad?

Elon Musk, a Tesla elnöke kérelme alapján az „Robotpilótás” autók jogi szabályozása legkésőbb 2021.-re körvonalazódhat. Ez forradalmasítani fogja az autóipart és a szállítmányozást

 

2, Az üzemanyag óriásoknak előbb-utóbb teret kell adni az erőműveknek is…

… és nemcsak azért, mert az üzemanyagok érai csökkennek. A petróleum származékokról való átállás (mint a benzin és a gázolaj) nem egy-két év távlatában fog bekövetkezni. A mai napig a „konzervativizmus” figyelhető meg, senki sem akar váltani: ha a Tesla nem készít benzines meghajtású autót és a Toyota nem adta volna ki a hidrogén meghajtású járművét, akkor a hagyományos üzemanyag töltő állomásoknak sem kellene megváltozniuk. Ez a folyamat azonban már elkezdődött, néhány évtized és nem menekülhetünk a változás elől. A nem megújuló üzemanyagoknak meg vannak számlálva a napjaik. Csak hab a tortán, hogy az alternatív hajtóanyagok kevésbé szennyezik a környezete.

3, Kisebb karbantartási költség

Az elektromos autókat olcsóbb és könnyebb fenntartani; ezentúl nincs környezetet szennyező olaj és szűrő csere. ezek a járművek sokkal kitartóbbak: általánosságban beszélve az elektromos autó –a villamoshoz hasonlóan- néhány évtizeden keresztül képes kiszolgálni gazdáját. Ettől kezdve csak az akkumulátor fejlesztése a cél. Vegyük a Toyota Priusz példáját: elképesztő kitartás és hibamentesség megalapozóját.

 

INFO

A Priusznak még mindig van benzines motorja, de a modell további fejlesztésének irányvonala elektromos jövendőre hajaz.

 

4, A márkakereskedők helyett előbb-utóbb közvetlenül az autógyártól fogunk autót rendelni.

A hagyományos értékesítési forma meg fog változni; senki sem állt még elő a „gyári” márkakereskedés ötletével. Minden értékesítési- és karbantartási pont a Tesla tulajdona, egységes kiszolgálás, azonos színvonal mellett. A kereskedések az Ön „Tesla elfogultságának” megalapozási pontjai: technológia, gyártás, fenntartás ismertetése közvetlenül a gyártótól. Ezt az értékesítési modell Elon Musk újszerű gondolata, mely meghatározóvá teszi az emberek újszerű közlekedési gondolatát.

 

Ne feledd

Az autoDNA weboldalán elérhető alvázszám-ellenőrzés segíthet egy ismeretlen múltú autó megvásárlásával járó további költségektől való védekezésben. A szolgáltatás egész évben, éjjel-nappal elérhető – mindössze internet-hozzáférésre és az ellenőrizni kívánt jármű alvázszámára van szükséged.

 

Summary