autoDNA tanácsok
auto-olaszbol

Autó Olaszországból – minden, amit tudni kell

21 május 2022

Sokan döntenek úgy, hogy autót vásárolnak külföldről, beleértve az olaszországi autót is. Ennek oka, hogy a gazdagabb országok lakói gyakrabban cserélnek járműveket, és jobban vigyáznak rájuk. A tökéletes autó keresésekor azonban több tényezőt is figyelembe kell venni. 

 

Mit kell figyelembe vennie, ha Olaszországból vásárol autót? 

Nem szabad megfeledkezni a szükséges formalitásokról. A napfényes Olaszország a használt autók nagy választékával és viszonylag alacsony áraival csábít. 

Az autópályák és gyorsforgalmi utak kiterjedt hálózatával Olaszország hatalmas használtautó-piaccal rendelkezik, amely vonzó lehet az alkuszok számára.  Ha a dolgot nehezíti is a hazánk és Olaszország közötti viszonylag nagy távolság, könnyítést jelent a készpénzes tranzakciók magas korlátja. 

 

 15 000 eurót meghaladó értékű autó vásárlása Olaszországból 

Ha drágább olasz autót szeretne vásárolni, akkor a tranzakció során nagy összegű hitelkártyát kell használnia, vagy expressz átutalást kell végrehajtania egy eurószámláról. Utóbbi esetben előfordulhat, hogy a mi fizetésünk nem kerül elég gyorsan jóváírásra ahhoz, hogy a tranzakciót lezárjuk, pl. aznap délután. 

Tartsuk tehát ezt szem előtt, ha e kezdeti nehézségek ellenére úgy döntünk, hogy autót vásárolunk. A legjobb, ha olyan népszerű weboldalakon keresünk ajánlatokat, mint az Autoscout vagy a Mobile. Érdemes megnézni az interneten elérhető ajánlatokat összesítő portálokat is, pl. ooyyo.com, amelyek több százezer olasz ajánlathoz biztosítanak hozzáférést egy helyen. 

 

 Mivel vannak felszerelve az olaszországi autók? 

Az olaszországi autók általában légkondicionálóval vannak felszerelve, és az enyhe tél és az egész évben kevés csapadék miatt nem különösebben érzékenyek a korrózióra. Az egyetlen kivételt a tengerparton használt járművek jelentik, ahol sokáig ki lehetnek téve a karosszéria számára kedvezőtlen időjárásnak. 

Mit várhat még egy olaszországi autótól? Ez az árkategóriától függ, de sok olasz autó van automata sebességváltóval, bőrkárpitozással, fejlett biztonsági rendszerekkel és az utazás kényelmét javító további opciókkal felszerelve. 

 

Népszerű autómárkák 

A Fiat és a Lancia mellett, amelyek egyértelműen népszerűbb autómárkák, mint máshol, Olaszországban gyakorlatilag az összes népszerű márka ajánlatával találkozhat, különösen az olyan európai márkákéval, mint a Volkswagen vagy a BMW. Kicsit kevésbé népszerűek és egzotikusabbak az Ázsiából származó autók, egy “esztétikai tényező” miatt. 

 • A Fiat valószínűleg a legismertebb olasz autómárka. A Fiat hosszú múltra tekint vissza a piacon, járművei népszerűek és elismertek. A kedvező ár az egyik dolog, ami megkülönbözteti a Fiatot a többi márkától. 
 • Az Alfa Romeo járművek szintén tagadhatatlan szépségükről híresek (bár vannak sztereotípiák a kétes megbízhatóságukról). 

Más olasz autómárkák is említést érdemelnek: 

 • A Ferrari autók Európa (és az egész világ) minden piacán ismertek, és a csúcskategóriás, csúcsteljesítményű autók szinonimái.
 • A Maserati fényűző, gyors és elegáns járműveket gyárt, amelyek elképesztő hangzásukról ismertek. 
 • Lamborghini – traktorgyártóként indult, ma már az egyik leggyorsabb és leginspirálóbb autót szállítja. 

Ez a három luxus sportautó márka olyan járműveket gyárt, amelyek kivételesek és szemet gyönyörködtetőek, bárhol is jelennek meg. De vannak-e más márkák is Olaszországból? Gondoljunk a Lanciára, az Abarthra, a De Tomasóra vagy a Paganira… Ezek az autómárkák talán nem olyan híresek, mint a többiek, de szintén szép példái az olasz autógyártásnak. 

 

Mire figyelnek az olaszok, amikor autót választanak? 

 

FIGYELEM

Az olaszok nagyon odafigyelnek az esztétikára és a formatervezésre.

 

Történelmileg a német autókat más márkákhoz képest megbízhatónak, az amerikaiakat pedig extra nagynak tartották, míg az olaszok kifinomultságukkal és eleganciájukkal tűntek ki; ma az Olaszországban gyártott vagy ezen a piacon a külföldi autóknak mindig szépnek kell tűnniük a vásárlók számára (a Fiat például csillogó, haute cuture ihlette nevekkel ellátott színkínálattal rendelkezik). 

Néhány más márka, mint például a Lancia, még a női célcsoport felé is kacsintgat, amikor különleges színekkel és opciókkal ellátott különleges kiadásokat dob piacra, és speciális marketingkampányokat irányít a nők felé. Emiatt az ázsiai autók, amelyekben kevesebb figyelmet fordítanak a letisztult vonalakra és a standard opciókat, nagyon kevés sikert aratnak az olasz piacon. 

 

Mire figyeljünk, amikor olasz autót választunk? 

Az autóvásárláshoz több tényezőt kell ellenőrizni. A legfontosabb természetesen a jármű műszaki állapota, amelynek jónak kell lennie, és lehetővé kell tennie a biztonságos használatot. Olaszországban az autó átvizsgálását a törvény szerint el kell végezni: első alkalommal a jármű nyilvántartásba vételétől számított 4 év elteltével, majd örökké 2 évente. Az autó átvizsgálásán kívül figyelmet kell fordítani az olyan kérdésekre, mint például: 

 • kilométeróra- és járműtörténet, 
 • baleseti előzmények, 
 • a tulajdonosok száma, 
 • a gyártási év, 
 • ideiglenes törlés, 
 • felelősségbiztosítás, 
 • jogi státusz. 

Az emberek általában jó állapotú, rövid ideje használt autókat keresnek. A használt járművek Európában sokkal olcsóbbak, mint a szalonból származó járművek, ugyanakkor hosszú évekig szolgálhatják az új tulajdonost. 

 

INFO

Ahhoz azonban, hogy olasz autó tulajdonosa lehessen, bizonyos formalitásokat kell teljesíteni, és bizonyos dokumentumokat kell beszerezni.

 

Autó története 

Minden járműnek megvan a maga története. Sajnos egy drágább autó nem mindig garantálja a tökéletes műszaki állapotot. Ezért mielőtt egy adott autó mellett döntene, érdemes az autoDNA szolgáltatásban az alvázszám alapján ellenőrizni az előéletét, és ellenőrizni, hogy az adott autó megéri-e az Ön idejét és érdeklődését. 

 

Jó ha tudod

Az autoDNA több milliárd rekordot tartalmazó adatbázisokban keres a járművek előéletére, javításaira, sérüléseire, vizsgálataira és futásteljesítményére vonatkozóan. autoDNA segítségével online ellenőrizheti autóját a nap 24 órájában, a hét minden napján. 

 

 

 

Felelősségbiztosítás 

Minden járműnek érvényes felelősségbiztosítással kell rendelkeznie. A használtautó-kereskedőktől vásárolt járművek általában ideiglenes biztosítással rendelkeznek, amelyet a vásárlás után azonnal teljes körűre kell cserélni. A felelősségbiztosítás nélküli vezetés komoly, elkerülhetetlen bírságok kockázatával jár. 

 

Milyen dokumentumokat kapunk az olaszországi autóeladótól? 

Ha már kiválasztottuk a modellt és az autómárkákat, akkor adásvételi szerződést kell kötnünk az eladóval, vagy számlát kell kapnunk. A szerződésnek tartalmaznia kell az eladó és valamennyi társtulajdonos adatait a forgalmi engedély szerint. A szerződésnek tartalmaznia kell továbbá a jármű árát és adatait, beleértve a futásteljesítményt is. 

A szerződés aláírásától számított két éven belül az eladó felel a gépjármű esetleges nem szerződésszerű állapotáért. Ezért vásárlás előtt alaposan ellenőrizze a járművet, különösen, ha profi kereskedőtől vásárol. Az olasz jog úgy rendelkezik, hogy ha a szerződést az eladó telephelyén írják alá, a vevő nem állhat el tőle. Az eladónak az Európai Bizottság irányelveinek megfelelő típusjóváhagyási dokumentumot, az úgynevezett európai megfelelőségi tanúsítványt (COC) is át kell adnia. Ha nem kapjuk meg a COC-t, akkor az ilyen igazolás másolatát a gyártó megfelelő országbeli képviselőjétől kell beszerezni. 

 

 

Az eladónak a kulcskészlettel együtt a forgalmi engedélyt (Carta di circolazione) is át kell adnia. Ebben alapvető információkat találunk a motorteljesítményről, a tulajdonosról vagy a későbbi műszaki vizsgák időpontjáról. 

Carta_di_circolazione

Carta_di_circolazione

 

Olasz autók tulajdonosai 

Egy olaszországi autónak több tulajdonosa is lehet. Mindegyiküknek jelen kell lennie a tranzakció során, hogy aláírja. Ezért nagyon fontos, hogy előre megtudja, hány tulajdonosa van egy adott járműnek. Ellenkező esetben a tranzakció érvénytelen lehet. 

 

Hogyan lehet olasz autókat beszerezni? 

Aby móc korzystać z samochodu, należy skompletować niezbędne dokumenty. Bez nich pojazd nie może zostać zarejestrowany w kraju. Dodatkowo trzeba uiścić pewne opłaty, które czasem sięgają kilku tysięcy forintów. Kupując samochód, sprzedawca musi również posiadać zezwolenie na poruszanie się pojazdu, tzw. Carta di circolazione.  

 

Import autó osobowego z Włoch

Wiele osób somážely decyduje się na sprowadzenie wótłaskiego szadodo. Jó megoldás, de nem szabad elfelejteni. A jármű tulajdonosánál tett látogatás során olyan dokumentumokat kell vásárolnia, mint például:

 • drogowa engedély,
 • gonodości z wytycznymi Komisji Europejskiej bizonyítvány,
 • umowa értékesítés,
 • autótérkép (ha szükséges)

Ha umowę-ről, najlepiejről van szó, ha jest sporządzona w co najmniej dwóch językach. Nasz język ojczysty i wótski sprawdzą się dobrze, ale angielski też może się przydać. Ha az autót már Węgrzechben nyilvántartásba vették, akkor a „tłumaczenie uwierzytelnione”-ban is szerepelnie kell (azaz.

Ha azt szeretné, hogy wywieźć samochod za granicę, akkor be kell szereznie tymczasowe tablice rejstracyjne. Obowiużąą one przez kilka dni. Ha több időre van szüksége, forduljon hozzánk a wączami wótłascimi na wywozowe tablice rejstracyjne segítségével. Akkor potrezować leszel:

 • o kopię zezwolenia na przejazd,
 • exportowe engedély,
 • igazolni a tulajdonjogot o kopiju dowodu osobistego,
 • dowód wpłaty,
 • wniosek o wywozowe tablice rejstracyjne.

Az eksportowymi tablicami rejrestracyjnymi segítségével körbeutazhatja Európát, aminek köszönhetően könnyedén körbeutazhatja a przez downy kraj po drodze swoim nowym wólskim vetomobilt.

 

Az autó kiszállítása közvetítőn keresztül

Nie zawsze jest przywiezienia samego satobo. Po wyrejestrowaniu podzuja nie poża nim porzuzać się po drogach Włoch i Europy. W takich przypadkach jedyną opcją jest zadzynienie z firm kyroe dostarczają samochod na platformie. W takim przypadku nie musisz ponosić kostos paliwa, ale taka operacja może kosztować tyżeń złotych. Általában a fachowcy dokonują oględzin szadodo na miejscu, finalizują transaksię i przywożą go közvetlenül na platformę.

Mozlige jest rőző kupowanie od od dealera kóry je previų swiadlő. Takie samochody zadzácie pozdő doraźne ubezpieczenie OC. Sprzedający musi dorstić nowemu właścięłowi te ugyanazt a dokumentumot co przy zakupie słowodo immorial od Włocha.

 

Pojawienie się włostych samochodów w kraju

Tymczasowe tablice rejstracyjne pozędzącyją bezproblemowy wjazd do kraju velocomowa, ale pojazd musi natychmiast registrany w urzędach. 30 napod van. Az összeget a jármű átadásától számított 14 napon belül kell kifizetni. Dowód uiszczenia opłaty pałydź przy rejestracija pością. Ne feledje, hogy a kisautók után magasabb adót kell fizetnie, ale nie są one powszechne we włostych markach samochodów, z zázních lukkusowych.

 

Hogyan lehet ellenőrizni az olasz autót?

Zanim zdecydujesz się na model i markę zadodo, gondosan ellenőrizze a történetét. Ezt gondolattal is megteheti. W takim przypadku przydatny będzie numer podwozia. autoDNA może wygenerować kompleksowy raport przedstawiący pojadzejący pojadze, iztości pojadju oraz dane dodatkowe.

Azoknak a wygodne služenie dla tycheknek, akik a wszystkie wyszyczne o samochodzie információkat szeretnének megszerezni. Taki raport moze pomóc w podjęciu decyzji o zakupie włostychch marek samochodów.

 

 

Czy warto kupować włatskie marki samochodów?

Az olasz autómárkák divatosak. Emiatt 28 000 járművet importálnak Lengyelországból. Są ezek általában jól karbantartott autók, így azok számára is érdekesek, akik ideális műszaki színvonalú tanich autókat keresnek. Wybór jest niemały, megtekintheti az ajánlatot, vagy használhatja a pomocy dłaszków-t.

Az olasz autómárkák divatosak. Emiatt 28 000 járművet importálnak Lengyelországból. Są ezek általában jól karbantartott autók, így azok számára is érdekesek, akik ideális műszaki színvonalú tanich autókat keresnek. Wybór jest niemały, megtekintheti az ajánlatot, vagy használhatja a pomocy dłaszków-t.

 

WARNING

Wreztesti, függetlenül attól, hogy milyen wótsalkie pojazdy-t vezet, ellenőrizze minden autó állapotát. Prądzenie historii szadodo to pierwsza rzecz, amit meg kell tennie. To zawoze pierwszy krok na drodze do przyjemności posiadania satobusho jednej z najzabawniejszych marek w Europie.

 

Alapvető információk az Olaszországból történő autóimportról

samochod svorodní z Włoch info

 

 

Summary