autoDNA tanácsok
Hasznalthibrid

Haszált hibridet szeretne?

19 október 2021

Használt hibrid? Ellenőrizze, hogy az elektromos egységgel rendelkező autók a legnépszerűbbek a járművezetők körében. Összeállítottuk a tíz legnépszerűbb modell listáját, különböző árakon. Nézze meg, hogy mire kell figyelnie az autóvásárláskor és hogyan kerülheti el egy rossz választást.

Használt hibrid a piacon – hogyan válasszuk ki a legjobbat?
Elektromos autót szeretne vásárolni? Mielőtt döntést hoz, gondolja át, hogy milyen paraméterek a legfontosabbak Önnek és hogy mire szeretné használni a járművet. Először is érdemes elgondolkodni azon, hogy érdekeli-e egy tisztán elektromos üzemmódban működő autó, vagy egy rövid távolságra tökéletesen használható, plug-in hibrid vagy egy lágy hibrid. Kezdjük tehát a hibrid hajtás típusának kiválasztásával. Az ilyen típusú autók sokféle változatban kaphatók.

Választhat többek között egy mikrohibridet, amelyben az elektromos motort nem a jármű vezetésére használják, hanem csak indítóként szolgál. Az utópiacon a járművezetők népszerű választása az úgynevezett enyhe hibridek, azaz a lágy hibridek. Esetükben az elektromos motor nem képes önállóan vezetni az autót, de hatékonyan támogatja a belső égésű motort. Érdekes lehetőség lehet egy hibrid is, amely belső égésű motorral van felszerelve, és amelyek sorozatban működő alkatrészekkel vannak összekötve. Úgy működik, hogy áramot hoz létre, amely elektromos motor segítségével hajtja a kerekeket.

A meghajtás típusán kívül a használt hibrid kiválasztásakor érdemes figyelni más kérdésekre is, például:

gazdag felszerelés,
energiavisszanyerő rendszer
akkumulátor-kapacitás,
üzemanyag fogyasztás.
Mindez vezetési kényelmet, valamint a hibrid autó üzemeltetésével kapcsolatos költségeket jelent.

Érdemes megfontolni azt is, hogy előnyösebb lesz-e használt autó vásárlása az első tulajdonostól, Magyarországról vagy esetleg külfüldről számazó autót keressünk. Mindegyik megoldásnak megvannak az előnyei és hátrányai, ezért érdemes alaposan megfontolni őket.

 

Top 10 olcsó használt hibrid
A használtautó piacon használt hibrid autókat kínálnak különböző árakon. Összeállítottuk a legnépszerűbb hibridek listáját két árkategóriában – hogy megkönnyítsük a választást. Köztük elektromos és motoros dízel- vagy benzinmotoros autókat talál. Ismerje meg a magyar autóvezetők  körében legnépszerűbb hibrid autókat.

 

Hibridek 3,5 MFt. alatt

Toyota Prius
Bemutatunk egy 2009-2015 közötti modellt, amelyet körülbelül 2 000 000 Ft-ért lehet megvásárolni.https://www.hasznaltauto.hu/ Vannak olcsóbbak is, de ezek általában nagyon nagy futásteljesítményű import autók. Fő előnye a nagyon alacsony meghibásodási arány, valamint a viszonylag alacsony javítási költségek. Az autó átlagos üzemanyag -fogyasztása körülbelül 4,8 l / 100 km. A megjelenés tekintetében a Toyota Prius illeszkedik a legtöbb sofőr ízléséhez – a klasszikus forma nem vált ki csodálatot vagy vitát.

 

Toyota Auris
Ez egy hibrid, kissé kompaktabb formával, mint a fent tárgyalt modell. Jól fog működni városban és hosszú utakon is, mert a felhasználók elsősorban a Toyota modell nagy vezetési kényelmét hangsúlyozzák. Az autó körülbelül 5 l / 100 km-t fogyaszt  és a 136 LE teljesítmény lehetővé teszi a dinamikus vezetést. Egy 2013 -as Aurisért körülbelül 3,5MFt.forintot kell fizetnie amely az ajánlott hibrid autók közé sorolja.

 

Honda CR-Z
Ez egy olyan autó, amely tökéletesen megfelel a sportos megjelenésű kompakt modelleket kereső járművezetők elvárásainak. Az autót négyhengeres benzinmotorral látták el, befecskendezéssel. Ezenkívül a vezető hibrid rendszerrel rendelkezik, amely összesen 114 LE teljesítményt nyújt. Egy kis méretű autó esetében az ilyen teljesítmény nem lehet túl alacsony, különösen azért, mert egy ilyen Hondát 2,6 MFt.körül lehet venni. Másrészt sok sofőr hangsúlyozza, hogy az autó dinamikusabbnak tűnik, mint amilyen valójában.

 

Honda Jazz
A listán szereplő másik hibrid a Honda Jazz, amelyet 2008-2014-ben gyártottak. Ez az autó, amelyet körülbelül 2,4 MFt.tól lehet megvásárolni. Különösen rövid távolságok esetén ajánlott, ideális a városhoz, főleg kompakt méreteinek köszönhetően. Ha érdekel egy B szegmens hibrid, mindenképpen érdemes érdeklődni ez iránt.

 

Honda Insight
A használt hibrid 2009-2014 között körülbelül már 2MFt. alatt is kapható. Ez nem sok, ha figyelembe vesszük a menetstabilitást, a kiváló minőségű fékrendszert és a stílusos dizájnt. Ennek az autónak a hátránya az alacsony menetdinamika – mindössze 88 Le….. Azonban nagyon tetszeni fog, ha autót keres csendes városnézéshez.

 

Toyota Yaris
Rendkívül népszerű autó hibrid hajtással dúsított benzinmotoros változatban. A 100 LE teljesítmény kompakt méreteivel ideális autóvá teszi a dinamikus városi vezetéshez. Ez a típus körülbelül 3 MFt.-tó kezdődik a piacon..

 

3,5MFt. feletti hibridek:

Lexus CT
Ebben az esetben a vezető 136 LE teljesítményű hibamentes hibridet kap. Az üzemanyag -fogyasztás 2,2 l / 100 km. Ennek az autónak az előnye a kiváló osztályú akkumulátorok, valamint a nagyon stílusos megjelenés, amely az ilyen márkájú autókra jellemző.  3,5 M Ft -ért már szép darabot lehet találni.

 

Lexus RX
Ez egy autó azok számára, akik elektromos árammal feltölthető SUV -t keresnek. Ez a hibrid autó a hibákra nem hajlamos modellként van feltüntetve, és a csúcsminőségű hibrid hajtás akár 299 LE teljesítményt nyújt. Egy 2009 -es modell  2009 4 MFt. körüli áron kapható.

Peugeot 508
Erőteljes hibrid autó, méreteit figyelembe véve. A sofőr akár 200 LE -t is igénybe vehet, beleértve a dízelmotoros modelleket is. Akár 3,5MFt. alatt is találhatunk 8-10 éves autót, a fiatalabbak persze drágábbak. Funkcionális és nagyon kényelmes családi autó, meglehetősen dinamikusan mozog. Ennek a modellnek az előnye az üzemanyag -takarékosság is.

 

Suzuki SX4-Cross
Ez a 129 lóerős kisbusz jó választás lesz azoknak, akik sokoldalú autót keresnek a városban és nehezebb terepen való közlekedéshez. Gazdagon felszerelt, nagyon kényelmes és dinamikus egyszerre. 2020 -tól származó modellek körülbelül 6 MFt.-ért  vásárolhatók. Tehát ha “fiatal” hibridet szeretne vásárolni, akkor jó választás lesz.

 

Kérjük, vásárlás előtt ellenőrizze a jármű előzményeit
Függetlenül attól, hogy melyik hibrid modellt választja, mindig érdemes minél többet megtudni arról a példányról, amely felkeltette az érdeklődését. A hibrid hajtásoknak kevés kudarca van, de a hibridek témája még mindig vitatkozik. Egyesek az akkumulátor élettartamának elvesztésének problémájára mutatnak rá, mások „használt késleltetett gyújtású bombaként” emlegetik a használt plug-in autókat. Ezért a jövőbeni problémák elkerülése érdekében érdemes használni az adott járműre vonatkozó járműtörténeti jelentést, mely a www.autoDNA.hu oldalon szerezhető be.

Egy ilyen nyilatkozat tartalmazhatja a jármű történetére vonatkozó összes legfontosabb információt, például:

műszaki adatok,
lehetséges károk,
gyári hibák (pl. hibás fékbetétek),
tulajdonosok száma,
kilométer -leolvasások.
Az ilyen információk megszerzésével sokkal nagyobb magabiztosságra tesz szert, hogy semmilyen meglepetés ne érje az újonnan szerzett autója használatakor..

Érdemes használt hibridet venni?
Ha azon gondolkodik, hogy érdemes -e használt hibridet vásárolni, akkor a válasz igen. Érdemes azonban ésszerűnek lenni, amikor a kívánt modellt keresi. Először is meg kell határoznia az igényeit, és meg kell fontolnia, hogy különösen mire lesz szüksége egy ilyen autónak. A magyar piacon különböző paraméterekkel rendelkező modellek állnak rendelkezésre és gyakorlatilag mindenki találhat megfelelő autót magának.

Egy másik pont, hogy megtudja az Önnek megfelelő jármű történetét. Nem minden hiba látható első ránézésre, és nem mindig tudja vagy akarja az előző tulajdonos jelezni Önnek. Egy megbízható járműtörténeti jelentés biztosítja, hogy ne vásároljon “zsákbamacskát”. A jelentést itt érheti el: www.autodna.hu

 

Megjegyzések összege: 0

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.