Blog
autoDNA

Témacsoport

BLACK FRIDAY
autoDNA tanácsok
auto-olaszbol

Autó Olaszországból – minden, amit tudni kell

Küldte 21 május 2022

Sokan döntenek úgy, hogy autót vásárolnak külföldről, beleértve az olaszországi autót is. Ennek oka, hogy a gazdagabb országok lakói gyakrabban cserélnek járműveket, és jobban vigyáznak rájuk. A tökéletes autó keresésekor azonban több tényezőt is figyelembe kell venni. 

 

Mit kell figyelembe vennie, ha Olaszországból vásárol autót? 

Nem szabad megfeledkezni a szükséges formalitásokról. A napfényes Olaszország a használt autók nagy választékával és viszonylag alacsony áraival csábít. 

Az autópályák és gyorsforgalmi utak kiterjedt hálózatával Olaszország hatalmas használtautó-piaccal rendelkezik, amely vonzó lehet az alkuszok számára.  Ha a dolgot nehezíti is a hazánk és Olaszország közötti viszonylag nagy távolság, könnyítést jelent a készpénzes tranzakciók magas korlátja. 

 

 15 000 eurót meghaladó értékű autó vásárlása Olaszországból 

Ha drágább olasz autót szeretne vásárolni, akkor a tranzakció során nagy összegű hitelkártyát kell használnia, vagy expressz átutalást kell végrehajtania egy eurószámláról. Utóbbi esetben előfordulhat, hogy a mi fizetésünk nem kerül elég gyorsan jóváírásra ahhoz, hogy a tranzakciót lezárjuk, pl. aznap délután. 

Tartsuk tehát ezt szem előtt, ha e kezdeti nehézségek ellenére úgy döntünk, hogy autót vásárolunk. A legjobb, ha olyan népszerű weboldalakon keresünk ajánlatokat, mint az Autoscout vagy a Mobile. Érdemes megnézni az interneten elérhető ajánlatokat összesítő portálokat is, pl. ooyyo.com, amelyek több százezer olasz ajánlathoz biztosítanak hozzáférést egy helyen. 

 

 Mivel vannak felszerelve az olaszországi autók? 

Az olaszországi autók általában légkondicionálóval vannak felszerelve, és az enyhe tél és az egész évben kevés csapadék miatt nem különösebben érzékenyek a korrózióra. Az egyetlen kivételt a tengerparton használt járművek jelentik, ahol sokáig ki lehetnek téve a karosszéria számára kedvezőtlen időjárásnak. 

Mit várhat még egy olaszországi autótól? Ez az árkategóriától függ, de sok olasz autó van automata sebességváltóval, bőrkárpitozással, fejlett biztonsági rendszerekkel és az utazás kényelmét javító további opciókkal felszerelve. 

 

Népszerű autómárkák 

A Fiat és a Lancia mellett, amelyek egyértelműen népszerűbb autómárkák, mint máshol, Olaszországban gyakorlatilag az összes népszerű márka ajánlatával találkozhat, különösen az olyan európai márkákéval, mint a Volkswagen vagy a BMW. Kicsit kevésbé népszerűek és egzotikusabbak az Ázsiából származó autók, egy “esztétikai tényező” miatt. 

 • A Fiat valószínűleg a legismertebb olasz autómárka. A Fiat hosszú múltra tekint vissza a piacon, járművei népszerűek és elismertek. A kedvező ár az egyik dolog, ami megkülönbözteti a Fiatot a többi márkától. 
 • Az Alfa Romeo járművek szintén tagadhatatlan szépségükről híresek (bár vannak sztereotípiák a kétes megbízhatóságukról). 

Más olasz autómárkák is említést érdemelnek: 

 • A Ferrari autók Európa (és az egész világ) minden piacán ismertek, és a csúcskategóriás, csúcsteljesítményű autók szinonimái.
 • A Maserati fényűző, gyors és elegáns járműveket gyárt, amelyek elképesztő hangzásukról ismertek. 
 • Lamborghini – traktorgyártóként indult, ma már az egyik leggyorsabb és leginspirálóbb autót szállítja. 

Ez a három luxus sportautó márka olyan járműveket gyárt, amelyek kivételesek és szemet gyönyörködtetőek, bárhol is jelennek meg. De vannak-e más márkák is Olaszországból? Gondoljunk a Lanciára, az Abarthra, a De Tomasóra vagy a Paganira… Ezek az autómárkák talán nem olyan híresek, mint a többiek, de szintén szép példái az olasz autógyártásnak. 

 

Mire figyelnek az olaszok, amikor autót választanak? 

 

FIGYELEM

Az olaszok nagyon odafigyelnek az esztétikára és a formatervezésre.

 

Történelmileg a német autókat más márkákhoz képest megbízhatónak, az amerikaiakat pedig extra nagynak tartották, míg az olaszok kifinomultságukkal és eleganciájukkal tűntek ki; ma az Olaszországban gyártott vagy ezen a piacon a külföldi autóknak mindig szépnek kell tűnniük a vásárlók számára (a Fiat például csillogó, haute cuture ihlette nevekkel ellátott színkínálattal rendelkezik). 

Néhány más márka, mint például a Lancia, még a női célcsoport felé is kacsintgat, amikor különleges színekkel és opciókkal ellátott különleges kiadásokat dob piacra, és speciális marketingkampányokat irányít a nők felé. Emiatt az ázsiai autók, amelyekben kevesebb figyelmet fordítanak a letisztult vonalakra és a standard opciókat, nagyon kevés sikert aratnak az olasz piacon. 

 

Mire figyeljünk, amikor olasz autót választunk? 

Az autóvásárláshoz több tényezőt kell ellenőrizni. A legfontosabb természetesen a jármű műszaki állapota, amelynek jónak kell lennie, és lehetővé kell tennie a biztonságos használatot. Olaszországban az autó átvizsgálását a törvény szerint el kell végezni: első alkalommal a jármű nyilvántartásba vételétől számított 4 év elteltével, majd örökké 2 évente. Az autó átvizsgálásán kívül figyelmet kell fordítani az olyan kérdésekre, mint például: 

 • kilométeróra- és járműtörténet, 
 • baleseti előzmények, 
 • a tulajdonosok száma, 
 • a gyártási év, 
 • ideiglenes törlés, 
 • felelősségbiztosítás, 
 • jogi státusz. 

Az emberek általában jó állapotú, rövid ideje használt autókat keresnek. A használt járművek Európában sokkal olcsóbbak, mint a szalonból származó járművek, ugyanakkor hosszú évekig szolgálhatják az új tulajdonost. 

 

INFO

Ahhoz azonban, hogy olasz autó tulajdonosa lehessen, bizonyos formalitásokat kell teljesíteni, és bizonyos dokumentumokat kell beszerezni.

 

Autó története 

Minden járműnek megvan a maga története. Sajnos egy drágább autó nem mindig garantálja a tökéletes műszaki állapotot. Ezért mielőtt egy adott autó mellett döntene, érdemes az autoDNA szolgáltatásban az alvázszám alapján ellenőrizni az előéletét, és ellenőrizni, hogy az adott autó megéri-e az Ön idejét és érdeklődését. 

 

Jó ha tudod

Az autoDNA több milliárd rekordot tartalmazó adatbázisokban keres a járművek előéletére, javításaira, sérüléseire, vizsgálataira és futásteljesítményére vonatkozóan. autoDNA segítségével online ellenőrizheti autóját a nap 24 órájában, a hét minden napján. 

 

 

 

Felelősségbiztosítás 

Minden járműnek érvényes felelősségbiztosítással kell rendelkeznie. A használtautó-kereskedőktől vásárolt járművek általában ideiglenes biztosítással rendelkeznek, amelyet a vásárlás után azonnal teljes körűre kell cserélni. A felelősségbiztosítás nélküli vezetés komoly, elkerülhetetlen bírságok kockázatával jár. 

 

Milyen dokumentumokat kapunk az olaszországi autóeladótól? 

Ha már kiválasztottuk a modellt és az autómárkákat, akkor adásvételi szerződést kell kötnünk az eladóval, vagy számlát kell kapnunk. A szerződésnek tartalmaznia kell az eladó és valamennyi társtulajdonos adatait a forgalmi engedély szerint. A szerződésnek tartalmaznia kell továbbá a jármű árát és adatait, beleértve a futásteljesítményt is. 

A szerződés aláírásától számított két éven belül az eladó felel a gépjármű esetleges nem szerződésszerű állapotáért. Ezért vásárlás előtt alaposan ellenőrizze a járművet, különösen, ha profi kereskedőtől vásárol. Az olasz jog úgy rendelkezik, hogy ha a szerződést az eladó telephelyén írják alá, a vevő nem állhat el tőle. Az eladónak az Európai Bizottság irányelveinek megfelelő típusjóváhagyási dokumentumot, az úgynevezett európai megfelelőségi tanúsítványt (COC) is át kell adnia. Ha nem kapjuk meg a COC-t, akkor az ilyen igazolás másolatát a gyártó megfelelő országbeli képviselőjétől kell beszerezni. 

 

 

Az eladónak a kulcskészlettel együtt a forgalmi engedélyt (Carta di circolazione) is át kell adnia. Ebben alapvető információkat találunk a motorteljesítményről, a tulajdonosról vagy a későbbi műszaki vizsgák időpontjáról. 

Carta_di_circolazione

Carta_di_circolazione

 

Olasz autók tulajdonosai 

Egy olaszországi autónak több tulajdonosa is lehet. Mindegyiküknek jelen kell lennie a tranzakció során, hogy aláírja. Ezért nagyon fontos, hogy előre megtudja, hány tulajdonosa van egy adott járműnek. Ellenkező esetben a tranzakció érvénytelen lehet. 

 

Hogyan lehet olasz autókat beszerezni? 

Aby móc korzystać z samochodu, należy skompletować niezbędne dokumenty. Bez nich pojazd nie może zostać zarejestrowany w kraju. Dodatkowo trzeba uiścić pewne opłaty, które czasem sięgają kilku tysięcy forintów. Kupując samochód, sprzedawca musi również posiadać zezwolenie na poruszanie się pojazdu, tzw. Carta di circolazione.  

 

Import autó osobowego z Włoch

Wiele osób somážely decyduje się na sprowadzenie wótłaskiego szadodo. Jó megoldás, de nem szabad elfelejteni. A jármű tulajdonosánál tett látogatás során olyan dokumentumokat kell vásárolnia, mint például:

 • drogowa engedély,
 • gonodości z wytycznymi Komisji Europejskiej bizonyítvány,
 • umowa értékesítés,
 • autótérkép (ha szükséges)

Ha umowę-ről, najlepiejről van szó, ha jest sporządzona w co najmniej dwóch językach. Nasz język ojczysty i wótski sprawdzą się dobrze, ale angielski też może się przydać. Ha az autót már Węgrzechben nyilvántartásba vették, akkor a „tłumaczenie uwierzytelnione”-ban is szerepelnie kell (azaz.

Ha azt szeretné, hogy wywieźć samochod za granicę, akkor be kell szereznie tymczasowe tablice rejstracyjne. Obowiużąą one przez kilka dni. Ha több időre van szüksége, forduljon hozzánk a wączami wótłascimi na wywozowe tablice rejstracyjne segítségével. Akkor potrezować leszel:

 • o kopię zezwolenia na przejazd,
 • exportowe engedély,
 • igazolni a tulajdonjogot o kopiju dowodu osobistego,
 • dowód wpłaty,
 • wniosek o wywozowe tablice rejstracyjne.

Az eksportowymi tablicami rejrestracyjnymi segítségével körbeutazhatja Európát, aminek köszönhetően könnyedén körbeutazhatja a przez downy kraj po drodze swoim nowym wólskim vetomobilt.

 

Az autó kiszállítása közvetítőn keresztül

Nie zawsze jest przywiezienia samego satobo. Po wyrejestrowaniu podzuja nie poża nim porzuzać się po drogach Włoch i Europy. W takich przypadkach jedyną opcją jest zadzynienie z firm kyroe dostarczają samochod na platformie. W takim przypadku nie musisz ponosić kostos paliwa, ale taka operacja może kosztować tyżeń złotych. Általában a fachowcy dokonują oględzin szadodo na miejscu, finalizują transaksię i przywożą go közvetlenül na platformę.

Mozlige jest rőző kupowanie od od dealera kóry je previų swiadlő. Takie samochody zadzácie pozdő doraźne ubezpieczenie OC. Sprzedający musi dorstić nowemu właścięłowi te ugyanazt a dokumentumot co przy zakupie słowodo immorial od Włocha.

 

Pojawienie się włostych samochodów w kraju

Tymczasowe tablice rejstracyjne pozędzącyją bezproblemowy wjazd do kraju velocomowa, ale pojazd musi natychmiast registrany w urzędach. 30 napod van. Az összeget a jármű átadásától számított 14 napon belül kell kifizetni. Dowód uiszczenia opłaty pałydź przy rejestracija pością. Ne feledje, hogy a kisautók után magasabb adót kell fizetnie, ale nie są one powszechne we włostych markach samochodów, z zázních lukkusowych.

 

Hogyan lehet ellenőrizni az olasz autót?

Zanim zdecydujesz się na model i markę zadodo, gondosan ellenőrizze a történetét. Ezt gondolattal is megteheti. W takim przypadku przydatny będzie numer podwozia. autoDNA może wygenerować kompleksowy raport przedstawiący pojadzejący pojadze, iztości pojadju oraz dane dodatkowe.

Azoknak a wygodne služenie dla tycheknek, akik a wszystkie wyszyczne o samochodzie információkat szeretnének megszerezni. Taki raport moze pomóc w podjęciu decyzji o zakupie włostychch marek samochodów.

 

 

Czy warto kupować włatskie marki samochodów?

Az olasz autómárkák divatosak. Emiatt 28 000 járművet importálnak Lengyelországból. Są ezek általában jól karbantartott autók, így azok számára is érdekesek, akik ideális műszaki színvonalú tanich autókat keresnek. Wybór jest niemały, megtekintheti az ajánlatot, vagy használhatja a pomocy dłaszków-t.

Az olasz autómárkák divatosak. Emiatt 28 000 járművet importálnak Lengyelországból. Są ezek általában jól karbantartott autók, így azok számára is érdekesek, akik ideális műszaki színvonalú tanich autókat keresnek. Wybór jest niemały, megtekintheti az ajánlatot, vagy használhatja a pomocy dłaszków-t.

 

WARNING

Wreztesti, függetlenül attól, hogy milyen wótsalkie pojazdy-t vezet, ellenőrizze minden autó állapotát. Prądzenie historii szadodo to pierwsza rzecz, amit meg kell tennie. To zawoze pierwszy krok na drodze do przyjemności posiadania satobusho jednej z najzabawniejszych marek w Europie.

 

Alapvető információk az Olaszországból történő autóimportról

samochod svorodní z Włoch info

 

 

autoDNA tanácsok
Az autó garanciája

Az autó garanciája. Az autó gyári garanciájának meghosszabbítása

Küldte 2 február 2022

Az autó egyes alkatrészei természetes kopásnak vannak kitéve. Vannak azonban olyan hibák, amelyeket nem az idő múlása, hanem az anyag- és gyári hibák okoznak. Ilyen helyzetekben az autósok gondosan ellenőrzik a garanciális feltételeket, és keresik a javításon való spórolás lehetőségeit. Ha azonban autója garanciája hamarosan lejár, érdemes megvizsgálni a gyári autógarancia meghosszabbítását.

Tudja meg, hogy ez költséghatékony megoldás-e, és mit nyerhet vele.

 

Szabványos autógarancia

A gyártó szabványos autógaranciája egy önkéntes nyilatkozat arról, hogy az autónak egy meghatározott ideig hibamentesen kell működnie.

 

FIGYELEM

Az Európai Unióban minden eladott termékre garanciát [jótállást] vagy hallgatólagos jótállást [termékszavatosságot] kell vállalni. Ez azt jelenti, hogy a gyártó nem vonhatja ki magát a felelősség alól a felhasználó hibáján kívül keletkezett hibákért vagy meghibásodásokért.

 

Jelenleg a jótállási idő általában két év. A garancia lehetővé teszi, hogy az autó gyári hibáit ingyenesen elhárítsuk; a garancia általában olyan elemekre és hibás részegységekre terjed ki, mint pl:

 • karosszéria torzulás, korrózió,
 • festékbevonat, ha a hibát nem a felhasználó hibája okozta. Érdemes odafigyelni az ilyen hiba javításának szabályaira, mert az eltér a karosszéria deformációtól és a jótállási időktől. A karosszéria torzulásra például 2 év garancia vonatkozhat, míg a festékbevonatra 3 év garancia,
 • motor
 • sebességváltó (kézi és automata sebességváltó),
 • sebességváltó tengelyek,
 • alvázelemek, első és hátsó felfüggesztési pontok,
 • kormányzás,
 • a fékrendszer nem működő alkatrészei: főfékhenger a fékrásegítővel együtt
 • hidraulikus/pneumatikus rendszer,
 • üzemanyagrendszer,
 • elektromos hibák,
 • hűtőrendszer,
 • dinamikus rendszerek,
 • biztonsági funkciók.

A garancia a fenti elemek némelyikére egy meghatározott futásteljesítményhatárig terjed. Autóvásárláskor érdemes ellenőrizni, hogy mely rendszerek és alkatrészek élveznek korlátozott mértékű védelmet.

Mire nem terjed ki az autógarancia?

Alapvetően az autógarancia gyártási és anyaghibákra terjed ki. Az alapgarancia nem terjed ki azokra a hibákra, amelyek a jármű rendszeres használatából erednek, például a gumiabroncsok vagy a féktárcsák elhasználódására. A garanciális védelemből kizárt leggyakoribb alkatrészek a következők:

 • üzemanyag-, levegő- és olajszűrők,
 • kenőanyagok, elemzsírok, olajok,
 • folyadékok a hűtőrendszerhez, a szervokormányhoz, a fékekhez, a szélvédőmosó folyadékhoz, a légkondicionáló hűtőfolyadékához,
 • fékrendszer és alkatrészei: fékbetétek és fékpofák, féktárcsák és fékdobok,
 • kuplungtárcsa nyomólappal és nyomócsapággyal,
 • nagyfeszültségű kábelek, gyújtótekercsek, izzószálak és diódák, izzók és biztosítékok,
 • a szélvédő, az ablakok, az ablak- és ajtótömítések,
 • ablaktörlő karok és lapátok,
 • az alapgarancia általában kizárja a légkondicionáló rendszerek porvédő elemeit,
 • ékszíjak és bordásszíjak, felnik, keréktárcsák, hajtószíj szíjtárcsák és feszítők,
 • gyújtógyertyák és izzítógyertyák,
 • bár a kipufogórendszer nem tipikusan üzemelő alkatrész, a gyártók általában kizárják a garancia alól.

Ha nem biztos benne, hogy mely alkatrészek nem tartoznak a garancia hatálya alá, ellenőrizze autója garanciális feltételeit.

Mi az a gyári autógarancia meghosszabbítása?

A kiterjesztett járműgarancia egy olyan kiegészítő eszköz, amelyet az autótulajdonos választhat, amikor autót vásárol vagy már használ. Általában az ilyen garancia ugyanarra a körre terjed ki, mint egy új jármű esetében – azonban általában nem a gyártó, hanem egy biztosítótársaság nyújtja. Ez egyfajta biztosítás, amellyel meghosszabbítjuk azt az időszakot, amely alatt nem kell aggódnunk az anyag- vagy kivitelezési hibák javítási költségei miatt. Az alapgarancia alatt a vevő védelmét értjük a gyártási hibák javítási költségeivel szemben az első 2-3 évben. A biztonság és a nyugalom fenntartása érdekében azonban meghosszabbítható. Bizonyos értelemben lehetővé teszi, hogy az elöregedő autó használatának kockázatát másra ruházzuk át. Az ilyen biztosítást nyújtó társaságok gyakran az autógyártóhoz kapcsolódnak, általában a gyártó vállalat részei. A vállalat által nyújtott hosszabb garancia a termék magas minőségéről tanúskodik.

Mit ad az autó gyári garanciájának meghosszabbítása?

 

FIGYELEM

A garancia meghosszabbításának fő előnye a nyugalom és a költségvetésünk könnyű kiszámítása.

 

Kiküszöböljük a fedezett elemek előre nem látható meghibásodásából eredő hatalmas költségek kockázatát. Az ilyen biztosítás éves költsége összehasonlíthatatlanul alacsonyabb, mint a garancia lejárta után egy-egy nagyobb javításért fizetett összeg. Minden javítást ebben az időszakban eredeti pótalkatrészekkel végzünk. Biztosítja az összes részegység megfelelő működését, és lehetővé teszi az autó eredeti értékének nagyobb részének megtartását. A meghosszabbított garancia előnyei a következők:

 • vonzó biztosítási ár a fedezett javítási költségekhez képest
 • a meghibásodások és hibák ingyenes javítása – mind az alkatrészek, mind a munkadíj tekintetében
 • szakszerű járműjavítás hivatalos műhelyekben, eredeti pótalkatrészek felhasználásával
 • fejlett diagnosztika engedélyezett berendezésekkel – a hibák és meghibásodások gyorsabb elhárítása
 • jobb költségvetés-tervezés – pontosan tudja, hogy mennyit kell fizetnie a garanciáért, szemben a véletlenszerű meghibásodások javításának kiszámíthatatlan költségeivel.
 • a biztosítás átruházásának lehetősége az új tulajdonosra – ez magasabb árat jelent az autó viszonteladásakor.
 • a garancia időtartama kombinálható a kilométer-korlátozással – ha tudjuk, hogy hány kilométert szeretnénk fedezni, csökkenthetjük a biztosítási árat.
 • a meghibásodási fedezet időtartama a garancián belül is meghosszabbítható – így elkerülhető, hogy egy kisebb vagyont költsön az autóvontatásra.
 • egyszerű eljárás – különösen akkor, ha a garancia meghosszabbítását kínáló vállalat az autógyártó vállalat része.
 • céges gépkocsi esetén – a kiterjesztett garancia összege beszámítható az adóból levonható költségek közé
 • bizonyos esetekben a javítás idejére csereautót is kaphatunk; néha a gyártó a szervizbe vontatás költségeit is fedezi.

Amint a fentiekből kiderül, a gyártói garancia meghosszabbításának előnyei igen jelentősek.

Hogyan ne veszítse el autója garanciáját?

Bár a garancia megvédi Önt a nem tervezett kiadásoktól, nem szabad elfelejtenie, hogy a gyártó vagy a kereskedő gyakran megpróbálja elhárítani a felelősséget a hiba vagy hiányosság kijavításáért. Általánosságban elmondható, hogy a garanciális védelem fenntartásához a gyártó utasításai szerint rendszeresen szervizeltetnie kell autóját egy hivatalos szervizben. Minden egyes ellenőrzést be kell jegyezni a szervizkönyvbe. A jármű bármilyen manipulációja – az eredetitől eltérő alkatrészek használata, elektronikus tuning, kiegészítő érzékelők beszerelése vagy LPG-berendezés – a garancia érvényét veszítheti, még akkor is, ha a beszerelt alkatrésznek semmi köze az állított hibához. A garancia fenntartása ráadásul fokozott anyagi ráfordítást igényel – mint tudjuk, a márkakereskedői műhelyekben végzett javítások nem olcsók.

Garancia a teljesen elektromos és hibrid autókra

Az elektromos és a hibrid autókra is vonatkozik garancia, bár bizonyos szempontból eltérő. Különös figyelmet kell fordítani az akkumulátor kapacitására és az elektromos motorra, az inverterre, a portáltengelyekre, a VCM modulra, a teljesítményátalakítóra, a tápegységre és az egyes kábelekre, valamint a hibrid vagy elektromos jármű energiaellátásához kapcsolódó egyéb fogyó alkatrészekre vonatkozó garanciára. A Toyota például egy meghatározott futásteljesítmény túllépése után teszteli a hibrid meghajtást. Ha az autó átmegy a teszten, a hibrid akkumulátor garanciája további egy évvel vagy 15 000 kilométerrel meghosszabbodik.

A gyári autógarancia feltételei – rangsorolás

Tudja meg, milyen garanciákat kínálnak a különböző márkák. Mikor jár le a garancia és mire terjed ki?

Volvo

A Volvo a vásárlástól számított 2 év garanciát biztosít, kilométer-korlátozás nélkül. Nem terjed ki a szervizelésre és beállításokra, a sérülésekre, az idő előtti vagy normál elhasználódásra, illetve a mechanikai meghibásodásra (elsősorban a karosszéria). A karosszéria átrozsdásodásra esetén 12 év korrózióvédelmi garanciát is biztosít. Kizárólag gyártási hiba esetén érvényes.

Land Rover

A Land Rover 3 év vagy 100 000 kilométer mechanikai garanciát vállal. Külön, kilométer-korlátozás nélkül hat év átrozsdásodási garanciát ad. Emellett kilométer-korlátozás nélküli fényezési garanciát is biztosít.

Opel

Az Opel minden új autóra a vásárlástól számított 2 év garanciát vállal. Ezen felül az Opel egy éves 24/24-es assistance szolgáltatást is kínál. A karosszéria korróziós átrozsdásodásra is 12 év garanciát vállal az Opel, kivéve a Combo modellek esetében 8 év, a Movano modellek esetében pedig 6 év garanciát.

Renault

A Renault modelltől függően két vagy három év garanciát vállal autóira. Ha egy meghibásodás miatt járműve mozgásképtelenné válik, igénybe veheti a 24/24-es közúti segítségnyújtás opciót, ahol a garancia a munkadíjat és az alkatrészek költségeit is fedezi. A fényezési garancia három év, míg a korrózióvédelmi garancia – 12 év. Egyéves javítási garanciát is biztosít, amely a Renault hálózatban elvégzett valamennyi javításra kiterjed

Kia

A Kia 7 év garanciát biztosít járműveire, 150 000 kilométeres futásteljesítmény-korlátozással. Ez minden olyan gyártási hibára kiterjed, amely ez idő alatt jelentkezik. Egyes alkatrészekre korlátozott garancia vonatkozik, ami azt jelenti, hogy csak a gyártó költségén javíthatóak egy meghatározott időszak alatt.

SEAT

A SEAT garanciája öt év, és 150 000 kilométerre korlátozódik (az első két év korlátozás nélkül). Ezenkívül 3 év garanciát vállal a festékre és 12 év garanciát a karosszéria átrozsdásodásra

Porsche

A Porsche kiemelkedik a garanciális feltételeivel. Ez akár tizenöt évre is meghosszabbítható. Olyan vezetők kapják meg, akik új autót vásároltak, és azok is, akik használt Porschét vásároltak, vagy akiknek a járműve nem jogosult garanciára, de átmegy a 111 ellenőrző pontot vizsgáló teszteken.

Volkswagen

A Volkswagen gépkocsikra 2 év garancia vonatkozik, kilométer-korlátozás nélkül. Ezen kívül 3 év garancia jár a fényezésre és 12 év garancia a karosszéria átrozsdásodásra. A nagyfeszültségű akkumulátorral felszerelt autók esetében nyolc év vagy 160 000 kilométer garancia jár, attól függően, hogy melyik következik be előbb.

 

Ne feledd

Az autoDNA weboldalán elérhető alvázszám-ellenőrzés segíthet egy ismeretlen múltú autó megvásárlásával járó további költségektől való védekezésben. A szolgáltatás egész évben, éjjel-nappal elérhető – mindössze internet-hozzáférésre és az ellenőrizni kívánt jármű alvázszámára van szükséged.

 

autoDNA tanácsok
Használtautó-kereskedés

Használtautó-kereskedés. Érdemes ott autót vásárolni?

Küldte 14 december 2021

A használtautó-piac mindenütt jelen van. Szinte bármilyen áron találhat autót, néhány százezer Forinttól akár több millió Forintig, minden az Ön igényeitől és pénzügyi lehetőségeitől függ. De hogyan lehetünk biztosak abban, hogy egy használt autó megéri az árát? Nos, a megoldás az lehet, ha egy használtautó-kereskedéstől vásárol autót. Megéri?

Továbbiak

autoDNA tanácsok
Hasznalthibrid

Haszált hibridet szeretne?

Küldte 19 október 2021

Használt hibrid? Ellenőrizze, hogy az elektromos egységgel rendelkező autók a legnépszerűbbek a járművezetők körében. Összeállítottuk a tíz legnépszerűbb modell listáját, különböző árakon. Nézze meg, hogy mire kell figyelnie az autóvásárláskor és hogyan kerülheti el egy rossz választást.

Továbbiak

Vissza a lap tetejére