autoDNA Járműtörténeti Riport Belgiumból származó jármművekre

Ár 2511 Ft

Az autoDNA járműtörténeti Riport kiváló útmutató azoknak akik Belgiumból terveznek használt gépjárművet importálni. A járműtörténeti jelentés Belgiumból származó autókra riportot a belga központi adatállományból szerkesztettük össze. Évek óta a központi adatbázis megbízható stabil forrásai a következő hivatalok:

  • Hírközlési Minisztérium
  • Városi Rendőrőrsök
  • Importőrök
  • Biztosító társaságok
  • Lízing társaságok
  • Gépjármű szakértők

Előzetes információk

Miután lekérdeztük a Belgiumból származó jármű alvázszámát, megkapjuk a járműtörténeti értékelést. A Riport fejlécében a jármű beazonosítására vonatkozó általános információk vannak.

A Jármű forgalomban lévő minősítése/állapota

Ebben a fejezettben megtudhatja, hogy milyen a jármű a forgalomban tartási állapota. Az információ a belga kötelező felelősség biztosítási adatbázisból származik. (Central Evidence of Vehicles).


A jármű forgalomban szereplésének állapota: Megtudhatja, mikor került a jármű Belgiumba, vagy azt, hogy mikor vitték ki az országból a járművet.


a jármű legalitása: információt kap a jármű lopott-e, vagy a jármű származásáról (a mezőben "Normal").


A jármű állapota:ebben a szakaszban megtudhatjuk, hogy a kocsit szétszerelték, restaurálták, baleset után javították, hogy van-e érvényes homologizációja.

Itt megkapjuk továbbá a gyártási dátumot, az első -belgiumi-forgalomba helyezés időpontját, a műszaki vizsga érvényességi idejét, információkat a karosszériáról, gyártói típuskódról, és a kiegészítő extrákról is.

 

1Mi a különbség a félkész, a kész és átalakított járművek között?

 

Félig kész az a jármű amelynek a teljes funkcionalitása még nincs kialakítva. A félkész járművet nem nem lehet forgalomba helyezni (pl. önjáró teherautó alváz).

Kész jármű olyan befejezett gépjármű, amelynek megvan az összes funkcionalitása. A járművön további átalakítások végezhetőek, olyanok is, amelyek újbóli műszaki vizsga ellenőrzést/átalakítási tervezést/engedélyezést követelnek. (pl. ülések számának növelését egy kisteherautóban. ).

Az átalakított jármű olyan kész jármű, amely a módosítás után új funkcionalitással bír. Az átalakítás új típusengedély kiadását megkövetelheti (pl. Speciális felépítmény építése teherautó alvázra.).

Általános információk

Ebben a fejezetben általános információkat tudhat meg a járműről: gyártó, típus, modell kód, karosszéria kivitele, üzemanyag és jármű kategória (A Belga Közlekedési Hatóság adatbázisa alapján).

Jármű történet

A járműtörténeti elemzés két részből áll: km adat bejegyzésből a Belga Futásteljesítmény Adatrögzítés alapján amit összehasonlítunk a jármű aktuális km óra állásával. .

A futásteljesítmény lekérdezésével Ön össze tudja hasonlítani a kocsiban szereplő adatot azzal az értékkel, melyet a Belga Futásteljesítmény Adatrögzítésből megadunk. Ezzel a módszerrel eldönthető, hogy az autó futásteljesítménye reális-e vagy sem.

A lekérdezés eredményét a riport tartalmazza. Két eset fordulhat elő:

  • Reális futásteljesítmény: Ez akkor adódik, ha az aktuális futásteljesítmény nagyobb, mint a Belga Futásteljesítmény Adatrögzítésben szereplő utolsó bejegyzés.
  • Megkérdőjelezhető a km lekérdezés eredménye. Ezt az üzenetet akkor kapjuk, ha nincs megfelelő adat a Belga Futásteljesítmény Adatrögzítésben.
    Lehetséges okok: Adathiány a Belga Futásteljesítmény Adatrögzítésben, a Belga Hivatalnak az értékeléshez nem áll elegendő adat a rendelkezésére vagy járműnek az aktuális futásteljesítményét nem lehet leolvasni.


A futásteljesítményre utaló adatok – ez a fejezet a lejáró műszaki vizsgák dátumait tartalmazza, továbbá megadja az egyes időszakos, vagy rendkívüli műszaki vizsgákon rögzített km.-futásteljesítmény leolvasásokat is.

Kiegészítő információk

Ebben a fejezetben néhány kiegészítő információt kapunk a járműről: típusbizonyítvány száma, a belga forgalmazási engedély számát (PVA/PVG), EURO emisszió normatívát.

Műszaki adatok

Ebben a fejezettben részletesen megadjuk a jármű műszaki adatait: szállítható személyek száma, tömeg, méretek, motor lökettérfogata, a jármű végsebessége, a felfüggesztés típusa.

Káros-anyag kibocsájtás

Ebben a fejezetben megadjuk az káros-anyag kibocsájtási tesztek eredményeit: különféle normatívák szerint megadjuk a CO2, HC és egyéb emissziós adatokat. Ezek alapján eldönthető, hogy a járművet forgalomba lehet-e helyezni az Európai Unió területén.

Üzemanyag fogyasztás CO2emissziós kategória

Ebben a fejezetben megadjuk a jármű gyári üzemanyag fogyasztási normatíváit városi, országúti és vegyes használatban. Megadjuk a CO2emisszió besorolást is. Az értéket számszerű és besorolás formátumban is megadjuk.

Az ügyfelek véleménye a jelentésről

Weboldalunkon az információ feldolgozását "Cookiek" segítik. Az oldal további használatával Ön elfogadja a cookik alkalmazását. További információ a cookikról.