autoDNA Holland Riport

Ár 1538 Ft

Hogyan ellenőrizhetünk egy Holandiából származó autót?

Az autoDNA Holland Riport nagyszerű támpont azoknak, akik Tulipániából kívánnak használtautót vásárolni. Ennek segítségével megtudhatjuk az autó előéletét és km. futásteljesítményét. Riportjaink a Holland Nemzeti adatbázis km.-futás és a Holand Okmányiroda RDW tulajdonosi bejegyzései adatait használja fel. Ez a két hivatal a holland használtautók nemzeti adatbiztonsági szoláltatója.

Holland riportunk kiegészítéseként ingyenesen megkaphatjuk a keresett autó km. bejegyzéseit, megköszönve ezt a nemzeti adatszolgáltató hivatalnak.(Nationale Auto Pas). A NAP intézményét a km-óra visszatekerések felderítésére alapították. Az idő elteltével a hiányzó autók egyre gyakrabban szerepelnek az adatbázisban, mert az autóknak előbb-utóbb műszaki vizsgán kell megfelelniük. Adat szolgáltatóink:

  • Márkakereskedők
  • Autó javítók
  • Közlekedési Minisztérium, Műszaki vizsga
  • Lízing cégek
  • Biztosító társaságok
  • Diagnosztikai állomások
  • Importőrök

Járműtörténeti Riport Hollandiából származó autókra

A riport összegzése segít a járművet beazonosítani: tartalmazza az alvázszámot, a gyártót és a típust. Megapunk továbbá két nagyon fontos információt is: az első forgalomba helyezés dátumát és a jármű hollandiai tulajdonosainak a számát.

A jármű használati állapota

Ebben a részben a lekérdezett gépkocsi használatáról tájékozódhatunk. A forgalomban tartási státusz a Hollandiából kijelentett dátumot is tartalmazza.

Fontos adatokat kapunk az üzemben tartásról, megtudhatjuk: az első forgalomba helyezés dátumát és az aktuálisa érvényes műszaki vizsga lejárati dátumát..

A jármű biztosítási információiból megkapjuk, hogy rendelkezik-e kötelező felelősség biztosítással vagy sem. A kocsi státuszából megtudjuk, hogy terheli-e hitel az autót, esetleg valamely bank zálogjogot jegyeztetett be a forgalmijába.

Fontos információként megtudhatjuk, hogy ha járművet olyan mértékű sérülés érte, hogy kijavítása után -tehát nem időszak lejártával- újbóli műszaki vizsgára kellett vinni azt. Erre az információra alapozzuk a balesetes járműtörténeti lekérdezésünket.

Általános információk

Ebben a fejezetben a Közlekedési Minisztérium (RDW) által kiadott forgalomba helyezési űrlapból általános adatokat kapunk:gyártó, típus, ajtók száma, üzemanyag fajtája, átalakítás gáz üzemre, szín, kerekek száma és a kiegészítők változatai..

Kiegészítő információk

Itt ezeket az információkat kapja meg a járműről: ülések száma, típusváltozat száma, az új jármű katalógus ára és az ÁFA összege.

Járműtörténeti jelentés

A járműtörténeti jelentés a következő adatokat tartalmazza: tulajdonosi lista, jármű használati mód, jármű származás és a Km-futásteljesítmény lekérdezések (NAP adatbázisból). A tulajdonosi listából részletesen megkapjuk a kocsi Hollandiában nyilvántartott előző gazdáinak nevét, a tulajdonosváltások időpontjait és a kocsi használati módját (magánszemély, cég vagy lízingelt).

A további fejezetben megkapjuk, hogy az autót regisztrálták-e taxiként, vagy súlyos sérülés miatt a elbontották és már nem lehet többé forgalomba helyezni.

A járműszármazás lekérdezésekor megadjuk, hogy a kocsi szürkeimportként került-e Hollandiába, továbbá hogy az országból ki lehet-e vinni.

Km-számláló lekérdezés a nemzeti hivatalos Auto Pas adatbázisból

Ebben a fejezetben a hivatalos nemzeti adatbázisból kérünk futásteljesítmény értékeket. A rendszerbe csak az Auto Pas által jóváhagyott szakemberek tölthetnek fel km. adatokat. A riportban megadjuk lekérdezés 3 féle eredményét:

  • Elfogadható, amikor a futásteljesítmény folyamatosan emelkedik. Az éppen aktuális érték nagyobb, mint amit a NAP rendszerében korábban hivatalosan jelentettek.
  • Nem valós, amikor a Km-számlálót visszatekerték. Az éppen aktuális érték kevesebb, mint amit a NAP rendszerében korábban hivatalosan jelentettek.
  • Nincs jelentve, amikor a NAP rendszerében még nincs adat.

Műszaki adatok

Ebben a fejezetben részletesen megadjuk a jármű összes műszaki paraméterét: motor lökettérfogat, hengerek száma, környezetvédelmi besorolás, a jármű tömege, a jármű méretei, információk a gyártóról, a nemzeti homologizáció száma, vontatható legnagyobb össztömeg.

Az ügyfelek véleménye a jelentésről

Weboldalunkon az információ feldolgozását "Cookiek" segítik. Az oldal további használatával Ön elfogadja a cookik alkalmazását. További információ a cookikról.