Járműtörténeti Riport Hollandiából származó autókra - VWE riport

Hogyan ellenőrizhetünk járműveket Hollandiából?

Az autoDNA járműtörténeti jelentés kihagyhatatlan segítség azoknak, akik Hollandiából szeretnének járművet vásárolni. A Riportból megtudhatjuk az autó előéletét és a NAP rendszerébe hivatalosan bejegyzett futásteljesítményeket. Az információkat a holland közlekedési hivatalok a VWE és a Nationale Auto Pas szolgáltatják. Ezek a szervezetek gyűjtik össze a használt járművek információit, melyeket a RDW a Holland Közlekedési Minisztérium tárol.

Alvázszám alapján a Holland riportunkban opcionálisan lekérheti az összes Km-számláló leolvasást, vagy ingyenesen az éppen aktuális értéket melyet/melyeket a holland adatbázisba rögzítettek (Nationale Auto Pas és RDW). Ezt a szervezetet a használtautó kereskedelemben túlkapott km-óra visszatekerések védelmére hozták létre. NAP és az RDW évek óta hivatalos forrásokból dokumentál:

  • Márkakereskedők
  • Autójavító műhelyek
  • A Holland közlekedési Minisztérium (RDW)
  • Lízing cégek
  • Biztosító társaságok
  • Műszaki vizsga állomások
  • Importőrök
Ellenőrizze a Riport tartalmát és a Km-számláló adatokat a NAP adatbázisából!

VWE Riport - jármű lekérdezés Hollandiából

A Riport megadja a jármű azonosítási főbb adatokat: Alvázszám, gyártó és típus. A továbbiakban két fontos járműtörténeti információt is kapunk, melyek a kocsi értékelésében meghatározóak lehetnek: az első forgalomba helyezés éve és a valószínűsíthető előző tulajdonosok száma Hollandiában..

A jármű használati állapota

Ebben a részben a lekérdezett gépkocsi használatáról tájékozódhatunk. A forgalomban tartási státusz a Hollandiából kijelentett dátumot is tartalmazza.

Fontos adatokat kapunk az üzemben tartásról, megtudhatjuk: az első forgalomba helyezés dátumát és az aktuálisa érvényes műszaki vizsga lejárati dátumát..

A jármű biztosítási információiból megkapjuk, hogy rendelkezik-e kötelező felelősség biztosítással vagy sem. A kocsi státuszából megtudjuk, hogy terheli-e hitel az autót, esetleg valamely bank zálogjogot jegyeztetett be a forgalmijába.

Fontos információként megtudhatjuk, hogy ha járművet olyan mértékű sérülés érte, hogy kijavítása után -tehát nem időszak lejártával- újbóli műszaki vizsgára kellett vinni azt. Erre az információra alapozzuk a balesetes járműtörténeti lekérdezésünket.

Általános információk

Ebben a fejezetben a Közlekedési Minisztérium (RDW) által kiadott forgalomba helyezési űrlapból általános adatokat kapunk:gyártó, típus, ajtók száma, üzemanyag fajtája, átalakítás gáz üzemre, szín, kerekek száma és a kiegészítők változatai..

Kiegészítő információk

Itt ezeket az információkat kapja meg a járműről: ülések száma, típusváltozat száma, az új jármű katalógus ára és az ÁFA összege..

Járműtörténeti jelentés

A járműtörténeti jelentés a következő adatokat tartalmazza: tulajdonosi lista, jármű használati mód, jármű származás és a Km-futásteljesítmény lekérdezések (NAP adatbázisból). A tulajdonosi listából részletesen megkapjuk a kocsi Hollandiában nyilvántartott előző gazdáinak nevét, a tulajdonosváltások időpontjait és a kocsi használati módját (magánszemély, cég vagy lízingelt).

A további fejezetben megkapjuk, hogy az autót regisztrálták-e taxiként, vagy súlyos sérülés miatt a elbontották és már nem lehet többé forgalomba helyezni.

A járműszármazás lekérdezésekor megadjuk, hogy a kocsi szürkeimportként került-e Hollandiába, továbbá hogy az országból ki lehet-e vinni.

Km-számláló lekérdezés a nemzeti hivatalos Auto Pas adatbázisból

Ebben a fejezetben a hivatalos nemzeti adatbázisból kérünk futásteljesítmény értékeket. A rendszerbe csak az Auto Pas által jóváhagyott szakemberek tölthetnek fel km. adatokat. A riportban megadjuk lekérdezés 3 féle eredményét:

  • Elfogadható, amikor a futásteljesítmény folyamatosan emelkedik. Az éppen aktuális érték nagyobb, mint amit a NAP rendszerében korábban hivatalosan jelentettek.
  • Nem valós, amikor a Km-számlálót visszatekerték. Az éppen aktuális érték kevesebb, mint amit a NAP rendszerében korábban hivatalosan jelentettek.
  • Nincs jelentve, amikor a NAP rendszerében még nincs adat.

Műszaki adatok

Ebben a fejezetben részletesen megadjuk a jármű összes műszaki paraméterét: motor lökettérfogat, hengerek száma, környezetvédelmi besorolás, a jármű tömege, a jármű méretei, információk a gyártóról, a nemzeti homologizáció száma, vontatható legnagyobb össztömeg.

Ingyenes alvázszám lekérdezés
Hibás alvázszám