• Kezdőlap /
  • Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek

1. ÁLATÁNOS RENDELKEZÉSEK

1.1.Az autodna.hu weboldalas szoláltatást a Prop-tech kft. ( Székhely: 2500 Esztergom, Motorsport u. 1, Cégjegyzékszám: 11-09-012073, Adószám: 13850829-2-11, e-mail: office@autodna.hu üzemelteti közreműködésével az AUTODNA (Székhely és cím: Obywatelska 128/152, 94-104 Lodz) a Vállalkozók Nyilvántartásába bejegyzett AUTODNA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ (LLC) a Lodz-Śródmieście (Lodz-Śródmieście) körzeti bíróság által a Lodzban, a 20. Nemzeti Bírósági Iktató Kereskedelmi Osztálynál vezetett nemzeti bírósági nyilvántartás (KRS), a KRS 0000349742 számon, a magvető tőke: 50 000 PLN, NIP (adófizető azonosító száma): 5492391545, REGON Cégjegyzékszám): 121164104, e-mail cím: kontakt@autodna.pl, telefonszám: +48 223500128 végzi

1.2.Az alábbi Általános Szerződési Feltételek dokumentum nem mentesíti a felhasználókat az általános jogszabályok be nem tartásától. Az itt nem említett előírásokban a magyar törvények általános rendelkezései az irányadóak.

1.3.Alapfogalmak:

1.3.1.BLOG – Elektronikus írott kifejezési forma, internet blog az autoDNA oldalán kommentálja a weboldal tartalmát, élményeit.

1.3.2.E-Commers, internetes bankkártyás fizetési mód. Ezt a rendszert a CIB bank üzemelteti. További információkat a www.cib.hu oladalon kaphat.

1.3.3.RÖVID INFORMÁCIÓK: - Olyan információk, amelyek az aktuálisan lekeresett járműről információs jelleggel rendelkezésre állnak. Ilyenek például, hogy a keresett vázszámról mi milyen adatok érhetőek el, milyenek hiányoznak a nyilvántartásokból és a gépjárműre vonatkozó események a Riportban. Ezek az információk nem tartalmaznak konkrét kijelentéseket a lekérdezett járműre.

1.3.4.POLGÁRJOGI SZABÁLYOZÁS –az általános hírközlésről szóló irányelveket a Polgári Törvénykönyv 23 Április 1964 16. par. 93. bekezdése adja.

1.3.5.VÁSÁRLÓI AZONOSÍTÓ – e-mail címmel azonosított és belépési kódhoz kötött felhasználói adathalmaz, melyet az informatikai rendszer az ügyfél beazonosítására használ.

1.3.6.ALVÁZSZÁM – a gépjárművek egyedi jármű azonosítási sorozatjele, 17 jegyű betűkből és számokból álló sorozatjel. (ang. Vehicle Identification Number).

1.3.7.PAYPAL – PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A. központilag regisztrálva Luxembourg ( 5. Condignation, 22–24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg) internetes fizetési szolgáltató http://www.paypal.pl/.

1.3.8.GÉPJÁRMŰ – alvázszámmal ellátott jármű, melyet a felhasználó az Elektronikus Szolgáltatás segítségével beazonosít.

1.3.9.RIPORT – A járműről összegyűjtött Elektronikus Információk összessége.

1.3.10.ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK- ezen weboldal szerződési feltételei

1.3.11.WEBOLDAL – A Szolgáltatást végző internetes felület: autoDNA, amelyet Prop-tech kft. üzemeltet

1.3.12.ELECTRONIKUS SZOLGÁLTATÁS –A Szolgáltatótól a weboldalon keresztül adott információs csomag.

1.3.13.ÜGYFÉL- olyan természetes vagy jogi személy, aki saját maga vagy az általa képviselt cég képviseletére hivatott és az Elektronikus Szolgáltatást az Általános Szerződési Feltételek szerint igénybe tudja venni.

1.3.14.ADAT SZOLGÁLTATÓ- Prop-tech kft. (Székhely: 2500 Esztergom, Motorsport u. 1, Cégjegyzékszám: 11-09-012073, Adószám: 13850829-2-11, e-mail.office@autodna.hu.

1.3.15.Az adatszolgáltató köteles a Riportot a rövid üzenetben feltüntetett adatok alapján a felhasználónak hibátlanul biztosítani.

1.3.16.A részletes információk birtokában a vásárlónak panasztevési lehetősége van a weboldal lábjegyzetében feltüntetett elérhetőségeken, Esztergom Város Jegyzőjénél www.esztergom.hu , és a Fogyasztásvédelmi Hivatalnál http://www.nfh.hu/.

2. A WEBOLDAL ELEKTRONIKUS SZOLGÁLTATÁSA

2.1.A Szolgáltató a weboldal segítségével a következő Elektronikus Szolgáltatásokat végzi: Blog, Rövid Információk, Vásárlói azonosítás, Vélemények és Hozzászólások, Riportok.

2.1.1.Blog – a weboldal jobb felületén a „Blog” szekcióban lehetséges.

2.1.2.Rövid Információk – a Rövidített Információk szolgáltatást 2 lépésben teheti meg: - (1) A hivatkozási mezőbe begépeli a keresett Alvázszámot (2) az „Alvázszám?” gombra kattintva rendszerünk megadja a megkívánt adatokat.

2.1.3. Vásárlói azonosítás - adatait két lépésben hozhatja létre - (1) kitölti a regisztrációs formátumot (2) és az „Csatlakozás” gombra kattint. A Regisztrációs lapon a következő információkat kell megadnia: e-mail cím és jelszó. Új vásárlói azonosítást a Riport megrendelésekor hozhat létre.

2.1.4.Vélemények és Hozzászólások – ezeket a funkciókat a megfelelő oldalra jutás után használhatja. Ahhoz, hogy bejegyzést tudjon tenni az oldalra, meg kell adnia a nevét és az e-mail címét.

2.1.5.Riport – a Rövid Információk megkapása után az Ügyfél az elérhető Riportok közül kiválasztja a számára megfelelő Riportot(okat). A teljes Riport megérkezésére a következő lépésekre van szükség: (1) kipipálni a Riport megrendelő ablakocskát, (2) a „Megrendelés” gombra kattintani és (3) kifizetni a vásárlást.

2.1.6A Felhasználó köteles a weboldal tartalmát a törvényesen használni. A Riportok tartamát 3. személynek nem adhatja át. Tilos a weboldal működését szándékosan akadályozni vagy a szolgáltató rossz hírét kelteni.

2.2.Tilos a felhasználónak illegális tartalmakat, sértő kifejezéseket a weboldalon megjelentetni. A Felhasználó regisztrációja során köteles valós adatokat megadni.

2.3.A működés feltételeként informatikai eszközök és szolgáltatások szükségesek:

2.3.1.Computer, tablet PC, Okos-telefon, vagy egyéb internet csatlakozására alkalmas multimédiás eszköz.

2.3.2.Internetes keresőprogramok mint pl.: Mozilla Firefox 10.0, Internet Explorer 8.0, Opera 11, Google Chrome 17 vagy ezek frissebb változatai.

2.3.4.A keresőprogramok számára a cookiek használatát engedélyezni kell.

2.4.A Blog, Rövid Információk, Vásárlói Adatok létrehozása, a Vélemények és Hozzászólások ingyenesek.

2.5.A Riportok lekérdezése fizetős szolgáltatás – az aktuális Riport ára a Rövid Információk mezőben megtalálhatóak. - Áraink magyar Forintban érthetőek, és tartalmazzák a 27% forgalmi adót és egyéb költségeket is.

2.6.A Blog, Vásárlói adatok, Véleménye és Hivatkozások bizonyos idő után elévülnek. A rövid Információk és Riportok azonnal a vásárló rendelkezésére állnak.

3. A RIPORTRA VONATKOZÓ RÉSZLETES FELTÉTELEK

3.1.A Riport tartalma és ára a Rövid Információkban fel van tüntetve. A Felhasználónak a Riport elérhetőségéhez először a Rövid Információkat le kell kérdezni.

3.2.A Weboldal nyújtotta szolgáltatás másodlagos szerepet nyújthat a Felhasználó döntésében: megveszi-e vagy sem az általa vizsgált gépjárművet. Kétség esetén bizonyító jelleggel csak hivatalos szakértői iroda véleménye adhat jogi alapot. A Szolgáltató a Felhasználónak hivatalos közreműködő szervezetet vagy szakértőt ajánlhat, akinek a véleménye döntően befolyásolhatja az adás-vétel kimenetét.

3.3.A járműtörténeti Riportokban közölt információk és adatok független szervezetektől és külső forrásokból érkeznek a Szolgáltatóhoz. Az adatok szolgáltatási felelőssége csak az internetes megjelenítés pontosságáig tart. Az Szolgáltató az általa összegyűjtött adatok valódiságáért felelősséget nem vállal.

3.4.A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Szolgáltató által hivataloktól egyéb forrásokból összegyűjtött adatokat hibákat és pontatlanságokat is tartalmazhatnak. A Szolgáltató nem tudja garantálni Riportban feltüntetett adatok pontosságát és teljességét. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Szolgáltatónak nem állhat rendelkezésre minden adat az éppen lekérdezett járműről. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy az éppen aktuális és a Riportban közölt adatok nincsenek azonos időpontokban, ezért a Riportban eltérhetnek egymástól. A Felhasználó elfogadja, hogy a Riport a jármű állapotának megítélésében nem biztosít alapvetően elfogadóható tanulságot. A Felhasználó a vásárlási szándékához jóhiszeműen felhasználhatja a Riportot, de döntési jogköre nem ruházható ár a Szolgáltatóra. A Szolgáltató az általa összeállított Riport hibamentességét nem tudja szavatolni.

3.5.Az járműtörténeti Riportban a lehető legtöbb információt felgöngyölítünk a járműről ezek mennyisége – függ a gyártótól, típustó és a gyártás helyszínétől is. A Felhasználó a Rövid Információk segítségével MINDIG a teljes Riport lekérdezése előtt tájékozódhat arról ,hogy mit fog tartalmazni a számára vásárlásra felkínált Riport. Ekkor –anyagi ráfordítás nélkül- eldöntheti, hogy kéri a szolgáltatást vagy sem.

3.6.Digitáls Adatszolgáltatás:

A terméket a Prop-tech Mérnöki Iroda az autodna.hu oldalon keresztül szolgáltatja

3.6.1.őbb tulajdonságok:Az elektronikus Szolgáltatás a járműről összegyűjtött információk, események összessége. Az Információk összefoglalása a Weboldal felületén megvásárlás előtt megtekinthető.

3.6.2.Teljes vételár: A Rövid Információk után kiválasztott Riportárak összessége

3.6.3.Funkcionialitás:

Magyar nyelv

File formátuma: pdf

Méret: A file mérete az információk nagyságától függ.

Elérhetősége: letöltés

Letölthetőség: Nincs korlátozva személyes felhasználás esetén, nem másolható, továbbítható.

Egyéb korlátozás: Nincs

3.6.4.Felcserélhetőség:

Hardver és softver: A számítógépen az oldal behívásához szükséges Internet kapcsolat és a következő keresőprogramok egyike: Mozilla Firefox 10.0, Internet Explorer 8.0, Opera 11, Google Chrome 17 vagy ezek frissebb változatai. A keresőprogramoknak támogatniuk kell cookiek felhasználását.

4. FIZETÉSI FELTÉTELEK

4.1.A Weboldal szolgáltatásának árai magyar forintban vannak feltüntetve és tartalmazzák az ÁFÁ-t is. Szolgáltatásunkat az alábbi fizetési megoldásokkal érhetőek el:

4.2.Online bankkártyás fizetési megoldást a CIB bank E-commers fizetési rendszerén.

4.3.Bankkártyás fizetést PayPal szolgáltatással.

5. A SZERZŐDÉS IDŐTARTALMA

5.1.Az Ügyfél és a Szolgáltató kölcsönös elfogadás esetén bármikor felmondhatja együttműködésüket.

5.2.Ez elektronikus szolgáltatás a lehetőségének időtartalma a Vásárlói adatok fejezetben előírható:

5.2.1.A Felhasználó az autoDNA.hu oldalra beregisztrálva automatikusan jogosulttá válik az oldal használatára.

5.2.2.A Szolgáltató szüneteltetheti az oldal hozzáférését, ha a Felhasználó az Általános Szolgáltatási Feltételek szabályzatot megsérti. Tipikusan ha a Felhasználó illegális tartalmat helyez el az oldalon, akkor a Szolgáltató figyelmeztetése a jogsértésre, annak megszüntetését időperiódushoz kötheti. Ha a Felhasználó a jogsértést a Szolgáltató figyelmeztetésének ellenére sem szünteti meg, akkor a együttműködési szerződést a Szolgáltató 5 nappal a figyelmeztetés eltelte után megszüntetheti.

5.2.3.Ha a Szolgáltató a Felhasználót az oldal használatától eltiltja, akkor az együttműködési szerződés az eltiltást követő 14. napon automatikusan megszűnik.

6. REKLAMÁCIÓ KEZELÉSÉNEK MENETE

6.1.Ha a panasz az elektronikus adatszolgáltatásra vonatkozik:

6.1.1.Ha a panasz a Szolgáltató internetes kiszolgálásának körülményeire vonatkozik, akkor az a Szolgáltatónak a Felhasználó bejelentésétől számítva 30-napon belül ki kell vizsgálnia. A bejelentés történhet az oldalon található formanyomtatvány kitöltésével vagy akár írásban a Szolgáltató nevére címzett levélben is. A határidő betartásához írásos megoldás közlése szükséges.

6.1.2.A panaszkezeléshez szükséges információk megadása: Teljes név, értesítési cím és a panasz részletes leírása. Szükségesek továbbá a Riporthoz kapcsolódó azonosítási adatok is: a vásárlás dátuma, a fizetés dátuma, a Riport típusa és a fizetett összeg nagysága.

6.1.3.A panasz beérkezését a Szolgáltatónak azonnal, de legkésőbb 14 napon belül vissza kell igazolni a Felhasználónak. Ezt Szolgáltatónak írásban /vagy elektronikus úton kell megtennie.

7. A SZERZŐDÉS MEGSZŰNÉSE

7.1.A Felhasználó, aki egyben a szerződés szerinti vásárló is, hibás kiszolgálás esetén 14 napon belül - indoklás nélkül- elállhat. A határidő lejárta előtt ezt írásban köteles bejelenteni. Ha az Ügyfél a szerződés megszüntetése mellett dönt, akkor ennek határideje a Riport generálásának pillanatától dátumozódik.

7.2.A Felhasználót a következő tények nem jogosítják fel a szerződéstől való elállástól: (1) a fenti 7.1 feltételek 14. napon túli megszüntetése, (2) a szolgáltatás módjára vagy minősítésre való hivatkozás, mert erről a Felhasználó a Riport lehívása előtt tájékozódhatott, (3) Riporttól való elállás, mert annak tartama nem fizikailag küldhető vissza.

8. SZEMÉLYES ADATOK

8.1.A honlapunkon a Vásárlási Feltételek alkalmazásában feldolgozott személyes adatokat és a feltételeket a Szolgáltató kezeli. Ami a célt és a hatókört illeti, a személyes adatokat a weboldalunkon közzétett Adatvédelmi Szabályzat szerint dolgozzuk fel. Az Adatvédelmi Szabályzat sorolja fel azokat a szabályokat, amelyek az adminisztrátor által a személyes adatok feldolgozásához alkalmazandók a szolgáltatás nyújtása érdekében a Honlapon keresztül. Meghatározza az alapot, a célokat és a személyes adatok feldolgozásának körét, valamint azon személyek jogait, akiknek a személyes adatait feldolgozták. Ez meghatározza továbbá a cookie - k és analitikai eszközök használatát a Weboldalon. A weboldal használata önkéntes, mellyel a személyes adatok szolgáltatásához hozzájárul a Weboldal felhasználója, kivéve az Adatvédelmi Szabályzatban meghatározott eseteket.

9. SZERZŐI JOGOK

9.1.A Weboldal teljes tartama és emblémáinak, megjelenése jogvédelmi törvény hatás alá tartozik: 24. számú Hírközlési Törvény ( 1994, 02, 04) 83. pontja szerint.

9.2.A Felhasználó megtekintheti a Weboldalon közölt információkat, természetesen a beleértve az általa rendelt Riportot is. Az adatok letölthetőek,saját részre kinyomtathatóak.

9.3.A Weboldal tartalmát, emblémáinak képét az Általános Szerződési Feltételektől, vagy az általános törvényi szabályozástól letérő módon tilos felhasználni.

10. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

10.1.A Weboldal tartalma a magyar törvényi szabályozásnak megfelelő.

10.2.Az Általános Szerződési Feltételekben nem szabályozott kérdéseiben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény Fogyasztóvédelmi rendelkezései az irányadóak.

10.3.A Szerződési Feltételek Kiegészítései:

10.3.1.A Szolgáltató fenntartja a jogot a Szerződési Feltételek kiegészítésére. A változtatás bejelentése esetén a Felhasználót 14 napig a szerződéstől való elállási jog illeti meg.

10.3.2.Az Általános Felhasználói Feltételek kiegészítései nem csökkenthetik a Felhasználók változás bejelentése előtti jogait, akiket a Polgári Törvénykönyv rendelkezési jogai védene. A változás bejelentés előtti jogaikból adódóan a módosítás hatályba lépéséig az előző feltételekkel használhatják a Weboldalt.

10.4.Vitás kérdések: A Szolgáltató és a Felhasználó közötti bármilyen vitás esemény elrendezésére a Polgári törvénykönyv adta lehetőségek használatosak. Jogi helyzet tisztázására elsősorban a Békéltető Testület, másodsorban az Esztergomi Városi Bíróság a döntéshozó Hivatal.

Tájékoztatjuk arról, hogy az oldalunkon cookie-kat használunk. A szolgáltatás optimalizálása miatt adat tartalmat kezelünk és a weboldalt az Ön igényeihez igazítjuk. A cookie-kat a böngésző beállításainak módosításával kezelheti. Ha továbbra is használja weboldalunkat a böngésző beállításainak módosítása nélkül, Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ a weboldalunk adatvédelmi politikájáról.