Általános szerződési feltételek

VÁSÁRLÁSI ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK

 

1.    ÁLATÁNOS RENDELKEZÉSEK

 

1.1.     Az autodna.hu weboldalas szoláltatást a Prop-tech kft. ( Székhely: 2509 Esztergom-kertváros, Szalézi u. 1, Cégjegyzékszám: 11-09-012073, Adószám: 13850829-2-11, e-mail: office@autodna.hu üzemelteti.

 

1.2.    Az alábbi Általános Szerződési Feltételek dokumentum nem mentesíti a felhasználókat az általános jogszabályok be nem tartásától. Az itt nem említett előírásokban a magyar törvények általános rendelkezései az irányadóak.

 

1.3.     Alapfogalmak:

 

1.3.1.     BLOG – Elektronikus írott kifejezési forma, internet blog az autoDNA oldalán kommentálja a weboldal tartalmát, élményeit.

 

1.3.2.     E-Commers, internetes bankkártyás fizetési mód. Ezt a rendszert a CIB bank üzemelteti. További információkat a www.cib.hu oladalon kaphat.

 

1.3.3.     RÖVID INFORMÁCIÓK: - Olyan információk, amelyek az aktuálisan lekeresett járműről információs jelleggel rendelkezésre állnak. Ilyenek például, hogy a keresett vázszámról mi milyen adatok érhetőek el, milyenek hiányoznak a nyilvántartásokból és a gépjárműre vonatkozó események a Riportban. Ezek az információk nem tartalmaznak konkrét kijelentéseket a lekérdezett járműre.

 

1.3.4.    POLGÁRJOGI SZABÁLYOZÁS –az általános hírközlésről szóló irányelveket a Polgári Törvénykönyv 23 Április 1964 16. par. 93. bekezdése adja.

 

1.3.5.     VÁSÁRLÓI AZONOSÍTÓ – e-mail címmel azonosított és belépési kódhoz kötött felhasználói adathalmaz, melyet az informatikai rendszer az ügyfél beazonosítására használ.

 

1.3.6.    ALVÁZSZÁM – a gépjárművek egyedi jármű azonosítási sorozatjele, 17 jegyű betűkből és számokból álló sorozatjel. (ang. Vehicle Identification Number).

 

1.3.7.    PAYPAL – PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A. központilag regisztrálva Luxembourg ( 5. Condignation, 22–24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg) internetes fizetési szolgáltató http://www.paypal.pl/.

 

1.3.8.    GÉPJÁRMŰ – alvázszámmal ellátott jármű, melyet a felhasználó az Elektronikus Szolgáltatás segítségével beazonosít.

 

1.3.9.    RIPORT – A járműről összegyűjtött Elektronikus Információk összessége..

 

1.3.10.    ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK- ezen weboldal szerződési feltételei

 

1.3.11.    WEBOLDAL – A Szolgáltatást végző internetes felület: autoDNA, amelyet Prop-tech kft. üzemeltet.

 

1.3.12.    ELECTRONIKUS SZOLGÁLTATÁS –A Szolgáltatótól a weboldalon keresztül adott információs csomag.

 

1.3.13.    ÜGYFÉL- olyan természetes vagy jogi személy, aki saját maga vagy az általa képviselt cég képviseletére hivatott és az Elektronikus Szolgáltatást az Általános Szerződési Feltételek szerint igénybe tudja venni.

 

1.3.14.    ADAT SZOLGÁLTATÓ- Prop-tech kft. ( Székhely: 2509 Esztergom-kertváros, Szalézi u. 1, Cégjegyzékszám: 11-09-012073, Adószám: 13850829-2-11, e-mail.office@autodna.hu.

 

1.3.15.    Az adatszolgáltató köteles a Riportot a rövid üzenetben feltüntetett adatok alapján a felhasználónak hibátlanul biztosítani.

 

1.3.16.    A részletes információk birtokában a vásárlónak panasztevési lehetősége van a weboldal lábjegyzetében feltüntetett elérhetőségeken, Esztergom Város Jegyzőjénél www.esztergom.hu , és a Fogyasztásvédelmi Hivatalnál http://www.nfh.hu/ .

2.    A WEBOLDAL ELEKTRONIKUS SZOLGÁLTATÁSA

 

2.1.    A Szolgáltató a weboldal segítségével a következő Elektronikus Szolgáltatásokat végzi: Blog, Rövid Információk, Vásárlói azonosítás, Vélemények és Hozzászólások, Riportok.

 

2.1.1.    Blog – a weboldal jobb felületén a „Blog” szekcióban lehetséges.

 

2.1.2.    Rövid Információk – a Rövidített Információk szolgáltatást 2 lépésben teheti meg: - (1) A hivatkozási mezőbe begépeli a keresett Alvázszámot (2) az „Alvázszám?” gombra kattintva rendszerünk megadja a megkívánt adatokat.

 

2.1.3.    Vásárlói azonosítás - adatait két lépésben hozhatja létre - (1) kitölti a regisztrációs formátumot (2) és az „Csatlakozás” gombra kattint. A Regisztrációs lapon a következő információkat kell megadnia: e-mail cím és jelszó. Új vásárlói azonosítást a Riport megrendelésekor hozhat létre.

 

2.1.4.     Vélemények és Hozzászólások – ezeket a funkciókat a megfelelő oldalra jutás után használhatja. Ahhoz, hogy bejegyzést tudjon tenni az oldalra, meg kell adnia a nevét és az e-mail címét.

 

2.1.5.    Riport – a Rövid Információk megkapása után az Ügyfél az elérhető Riportok közül kiválasztja a számára megfelelő Riportot(okat). A teljes Riport megérkezésére a következő lépésekre van szükség: (1) kipipálni a Riport megrendelő ablakocskát, (2) a „Megrendelés” gombra kattintani és (3) kifizetni a vásárlást.

 

2.1.6    A Felhasználó köteles a weboldal tartalmát a törvényesen használni. A Riportok tartamát 3. személynek nem adhatja át. Tilos a weboldal működését szándékosan akadályozni vagy a szolgáltató rossz hírét kelteni.

 

2.2.    Tilos a felhasználónak illegális tartalmakat, sértő kifejezéseket a weboldalon megjelentetni. A Felhasználó regisztrációja során köteles valós adatokat megadni.

 

2.3.    A működés feltételeként informatikai eszközök és szolgáltatások szükségesek:

 

2.3.1.    Computer, tablet PC, Okos-telefon, vagy egyéb internet csatlakozására alkalmas multimédiás eszköz.

 

2.3.2.    Internetes keresőprogramok mint pl.: Mozilla Firefox 10.0, Internet Explorer 8.0, Opera 11, Google Chrome 17 vagy ezek frissebb változatai.

 

2.3.4.    A keresőprogramok számára a cookiek használatát engedélyezni kell.

 

2.4.     A Blog, Rövid Információk, Vásárlói Adatok létrehozása, a Vélemények és Hozzászólások ingyenesek.

 

2.5.    A Riportok lekérdezése fizetős szolgáltatás – az aktuális Riport ára a Rövid Információk mezőben megtalálhatóak. - Áraink magyar Forintban érthetőek, és tartalmazzák a 27% forgalmi adót és egyéb költségeket is.

2.6.    A Blog, Vásárlói adatok, Véleménye és Hivatkozások bizonyos idő után elévülnek. A rövid Információk és Riportok azonnal a vásárló rendelkezésére állnak.

 

3.    A RIPORTRA VONATKOZÓ RÉSZLETES FELTÉTELEK

 

3.1.    A Riport tartalma és ára a Rövid Információkban fel van tüntetve. A Felhasználónak a Riport elérhetőségéhez először a Rövid Információkat le kell kérdezni.

 

3.2.    A Weboldal nyújtotta szolgáltatás másodlagos szerepet nyújthat a Felhasználó döntésében: megveszi-e vagy sem az általa vizsgált gépjárművet. Kétség esetén bizonyító jelleggel csak hivatalos szakértői iroda véleménye adhat jogi alapot. A Szolgáltató a Felhasználónak hivatalos közreműködő szervezetet vagy szakértőt ajánlhat, akinek a véleménye döntően befolyásolhatja az adás-vétel kimenetét.

 

3.3.    A járműtörténeti Riportokban közölt információk és adatok független szervezetektől és külső forrásokból érkeznek a Szolgáltatóhoz. Az adatok szolgáltatási felelőssége csak az internetes megjelenítés pontosságáig tart. Az Szolgáltató az általa összegyűjtött adatok valódiságáért felelősséget nem vállal.

 

3.4.    A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Szolgáltató által hivataloktól egyéb forrásokból összegyűjtött adatokat hibákat és pontatlanságokat is tartalmazhatnak. A Szolgáltató nem tudja garantálni Riportban feltüntetett adatok pontosságát és teljességét. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Szolgáltatónak nem állhat rendelkezésre minden adat az éppen lekérdezett járműről. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy az éppen aktuális és a Riportban közölt adatok nincsenek azonos időpontokban, ezért a Riportban eltérhetnek egymástól. A Felhasználó elfogadja, hogy a Riport a jármű állapotának megítélésében nem biztosít alapvetően elfogadóható tanulságot. A Felhasználó a vásárlási szándékához jóhiszeműen felhasználhatja a Riportot, de döntési jogköre nem ruházható ár a Szolgáltatóra. A Szolgáltató az általa összeállított Riport hibamentességét nem tudja szavatolni.

 

3.5.    Az járműtörténeti Riportban a lehető legtöbb információt felgöngyölítünk a járműről ezek mennyisége – függ a gyártótól, típustó és a gyártás helyszínétől is. A Felhasználó a Rövid Információk segítségével MINDIG a teljes Riport lekérdezése előtt tájékozódhat arról ,hogy mit fog tartalmazni a számára vásárlásra felkínált Riport. Ekkor –anyagi ráfordítás nélkül- eldöntheti, hogy kéri a szolgáltatást vagy sem.

 

3.6    Digitáls Adatszolgáltatás:

A terméket a Prop-tech Mérnöki Iroda az autodna.hu oldalon keresztül szolgáltatja

3.6.1.    Főbb tulajdonságok:Az elektronikus Szolgáltatás a járműről összegyűjtött információk, események összessége. Az Információk összefoglalása a Weboldal felületén megvásárlás előtt megtekinthető.

3.6.2.    Teljes vételár: A Rövid Információk után kiválasztott Riportárak összessége

3.6.3.    Funkcionialitás

Magyar nyelv

File formátuma: pdf

Méret: A file mérete az információk nagyságától függ.

Elérhetősége: letöltés

Letölthetőség: Nincs korlátozva személyes felhasználás esetén, nem másolható, továbbítható.

Egyéb korlátozás: Nincs

3.6.4.    Felcserélhetőség:

Hardver és softver: A számítógépen az oldal behívásához szükséges Internet kapcsolat és a következő keresőprogramok egyike: Mozilla Firefox 10.0, Internet Explorer 8.0, Opera 11, Google Chrome 17 vagy ezek frissebb változatai. A keresőprogramoknak támogatniuk kell cookiek felhasználását.

 

4.    FIZETÉSI FELTÉTELEK

 

    A Weboldal szolgáltatásának árai magyar forintban vannak feltüntetve és tartalmazzák az ÁFÁ-t is. Szolgáltatásunkat az alábbi fizetési megoldásokkal érhetőek el:

 

4.1.    Elektronikus átutalást a PayPal szolgáltatásával https://www.paypal.com/hu)

 

4.2.    Online bankkártyás fizetési megoldást a CIB bank E-commers fizetési rendszerén.

 

4.3.    Bankkártyás fizetést PayPal szolgáltatással.

 

5.    A SZERZŐDÉS IDŐTARTALMA

 

5.1.    Az Ügyfél és a Szolgáltató kölcsönös elfogadás esetén bármikor felmondhatja együttműködésüket

 

5.2.    Ez elektronikus szolgáltatás a lehetőségének időtartalma a Vásárlói adatok fejezetben előírható:

 

5.2.1.    A Felhasználó az autoDNA.hu oldalra beregisztrálva automatikusan jogosulttá válik az oldal használatára.

 

5.2.2.    A Szolgáltató szüneteltetheti az oldal hozzáférését, ha a Felhasználó az Általános Szolgáltatási Feltételek szabályzatot megsérti. Tipikusan ha a Felhasználó illegális tartalmat helyez el az oldalon, akkor a Szolgáltató figyelmeztetése a jogsértésre, annak megszüntetését időperiódushoz kötheti. Ha a Felhasználó a jogsértést a Szolgáltató figyelmeztetésének ellenére sem szünteti meg, akkor a együttműködési szerződést a Szolgáltató 5 nappal a figyelmeztetés eltelte után megszüntetheti.

 

5.2.3.    Ha a Szolgáltató a Felhasználót az oldal használatától eltiltja, akkor az együttműködési szerződés az eltiltást követő 14.napon automatikusan megszűnik.

 

6.    REKLAMÁCIÓ KEZELÉSÉNEK MENETE

 

6.1.    Ha a panasz az elektronikus adatszolgáltatásra vonatkozik:

 

6.1.1.    Ha a panasz a Szolgáltató internetes kiszolgálásának körülményeire vonatkozik, akkor az a Szolgáltatónak a Felhasználó bejelentésétől számítva 30-napon belül ki kell vizsgálnia. A bejelentés történhet az oldalon található formanyomtatvány kitöltésével vagy akár írásban a Szolgáltató nevére címzett levélben is. A határidő betartásához írásos megoldás közlése szükséges.

 

6.1.2.    A panaszkezeléshez szükséges információk megadása: Teljes név, értesítési cím és a panasz részletes leírása. Szükségesek továbbá a Riporthoz kapcsolódó azonosítási adatok is: a vásárlás dátuma, a fizatés dátuma, a Riport típusa és a fizetett összeg nagysága.

 

6.1.3.    A panasz beérkezését a Szolgáltatónak azonnal, de legkésőbb 14 napon belül vissza kell igazolni a Felhasználónak. Ezt Szolgáltatónak írásban /vagy elektronikus úton kell megtennie.

 

7.    A SZERZŐDÉS MEGSZŰNÉSE

 

7.1.    A Felhasználó, aki egyben a szerződés szerinti vásárló is, hibás kiszolgálás esetén 14 napon belül - indoklás nélkül- elállhat. A határidő lejárta előtt ezt írásban köteles bejelenteni. Ha az Ügyfél a szerződés megszüntetése mellett dönt, akkor ennek határideje a Riport generálásának pillanatától dátumozódik.

 

7.2.     A Felhasználót a következő tények nem jogosítják fel a szerződéstől való elállástól: (1) a fenti 7.1 feltételek 14. napon túli megszüntetése, (2) a szolgáltatás módjára vagy minősítésre való hivatkozás, mert erről a Felhasználó a Riport lehívása előtt tájékozódhatott, (3) Riporttól való elállás, mert annak tartama nem fizikailag küldhető vissza.

 

8.    ADATVÉDELEM

8.1. Az Felhasználók adatainak védelméről a 1992. évi LXIII. törvény rendelkezését alkalmazzuk.

 

8.2.    A Szolgáltató a Felhasználó személyes adatait az Elektronikus Szolgáltatás kivitelezésének megvalósítása miatt használja. Az 3. személynek további felhasználásra nem adja át.

 

8.3.    A Felhasználó személyes adatait tetszés szerint módosíthatja. Az adatok megadása az Elektronikus Szolgáltatás elengedhetetlen feltétele. A Felhasználó adatainak megadásakor eldöntheti, hogy igénybe kívánja-e venni az Elektronikus Szolgáltatást.

 

9.    SZERZŐI JOGOK

 

9.1.    A Weboldal teljes tartama és emblémáinak, megjelenése jogvédelmi törvény hatás alá tartozik: 24. számú Hírközlési Törvény ( 1994, 02, 04) 83. pontja szerint.

 

9.2.    A Felhasználó megtekintheti a Weboldalon közölt információkat, természetesen a beleértve az általa rendelt Riportot is. Az adatok letölthetőek,saját részre kinyomtathatóak.

 

9.3.     A Weboldal tartalmát, emblémáinak képét az Általános Szerződési Feltételektől, vagy az általános törvényi szabályozástól letérő módon tilos felhasználni.

 

10.    ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

 

10.1.    A Weboldal tartalma a magyar törvényi szabályozásnak megfelelő.

 

10.2.    Az Általános Szerződési Feltételekben nem szabályozott kérdéseiben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény Fogyasztóvédelmi rendelkezései az irányadóak.

 

10.3.    A Szerződési Feltételek Kiegészítései:

 

10.3.1.    A Szolgáltató fenntartja a jogot a Szerződési Feltételek kiegészítésére. A változtatás bejelentése esetén a Felhasználót 14 napig a szerződéstől való elállási jog illeti meg.

 

10.3.2.    Az Általános Felhasználói Feltételek kiegészítései nem csökkenthetik a Felhasználók változás bejelentése előtti jogait, akiket a Polgári Törvénykönyv rendelkezési jogai védene. A változás bejelentés előtti jogaikból adódóan a módosítás hatályba lépéséig az előző feltételekkel használhatják a Weboldalt.

 

10.4.    Vitás kérdések: A Szolgáltató és a Felhasználó közötti bármilyen vitás esemény elrendezésére a Polgári törvénykönyv adta lehetőségek használatosak. Jogi helyzet tisztázására elsősorban a Békéltető Testület, másodsorban az Esztergomi Városi Bíróság a döntéshozó Hivatal.

 Ingyenes alvázszám lekérdezés
Hibás alvázszám