• Kezdőlap /
  • Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek

1. ÁLATÁNOS RENDELKEZÉSEK

1.1.A www.autodna.hu oldalon elérhető online szolgáltatást szoláltatást a Prop-tech kft. (Székhely: 2500 Esztergom, Motorsport u. 1, Cégjegyzékszám: 11-09-012073, Adószám: 13850829-2-11, e-mail: e-mail: kapcsolat@autodna.hu>közreműködésével az AUTODNA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ [Kft.] üzemelteti, székhelye Łódź (székhely és szolgáltatási cím: ul. Obywatelska 128/15 294-104 Łódź), bejegyezve az Országos Bírósági Nyilvántartás (KRS) vállalkozói nyilvántartásába a KRS 0000349742 számon; cégbíróság, ahol a cég aktáját vezetik: Łódź város kerületi bírósága - Śródmieście Łódźban, az Országos Bírósági Nyilvántartás 20. osztálya; részesedés tőke: 50.000,00 PLN; NIP [ADÓFIZETŐI ID SZÁM]: 5492391545; REGON [Vállalkozási azonosító]: 121164104; e-mail: contact@autodna.pl.

1.2.A jelen Általános Szerződési Feltételek rendelkezései nem zárják ki vagy korlátozzák a Szolgáltatást igénybe vevő azon jogait, aki egyúttal fogyasztó vagy olyan természetes személy, akire a kötelező jogszabályi rendelkezések alapján a fogyasztói jogok vonatkoznak. Amennyiben a jelen Általános Szerződési Feltételek rendelkezései nem felelnek meg a fenti jogszabályi rendelkezéseknek, a jogszabályi rendelkezések az irányadóak.

1.3.Definíciók:

1.3.1.BLOG: Elektronikus szolgáltatás, az On-line szolgáltatás részeként elérhető és tematikusan kapcsolódó internetes blog.

1.3.2.E-Commers, internetes bankkártyás fizetési mód. Ezt a rendszert a CIB bank üzemelteti. További információkat a www.cib.hu oladalon kaphat.

1.3.3.RÖVIDÍTETT INFORMÁCIÓ; AI: elektronikus szolgáltatás, rövidített információ, amelyet a jelentés rendelkezésre bocsátása előtt nyújtanak; a jelentésben elérhető, a járművel kapcsolatos információk vagy események körét mutatja be. Ez az információ határozza meg, hogy az információ elérhető-e vagy sem, illetve hogy az adott jelentésben mennyi információ és hány esemény érhető el. Megmutatja továbbá a jelentés költségeit is. A mesterséges intelligencia nem tartalmazza a kérdéses információt vagy a járművel kapcsolatos eseményekre vonatkozó részleteket.

1.3.4.POLGÁRI TÖRVÉNYKÖNYV A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013 évi V. törvény, illetve a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet

1.3.5.VÁSÁRLÓI AZONOSÍTÓ : Elektronikus Szolgáltatás; a Szolgáltató informatikai rendszerében található, a Szolgáltató által megadott egyéni névvel (e-mail cím) és jelszóval jelölt adatbázis, amelyben a Szolgáltató a Szolgáltató adatait tárolja.

1.3.6.ALVÁZSZÁM: az adott gépkocsi egyedi azonosítója, amely legfeljebb 17 karakterből (betűkből és számjegyekből) áll; Járműazonosító szám.

1.3.7.VÉLEMÉNYEK ÉS KOMMENTÁR: az Online Szolgáltatás részeként elérhető elektronikus szolgáltatás, amely lehetővé teszi a Szolgáltatást igénybe vevők számára, hogy véleményeket és megjegyzéseket tegyenek közzé a Jelentésekkel és blogbejegyzésekkel kapcsolatban.

1.3.8.PAYPAL – PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A. központilag regisztrálva Luxembourg ( 5. Condignation, 22–24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg) internetes fizetési szolgáltató http://www.paypal.pl/.

1.3.9.JÁRMŰ: olyan mechanikus jármű, amely a Szolgáltatás igénybe vevője által megadott alvázszámmal rendelkezik.

1.3.10.RIPORT: olyan elektronikus szolgáltatás, amely a Járművel kapcsolatos információkat és eseményeket elektronikus jelentés formájában teszi elérhetővé. A rendelkezésre álló információk és események köre a Honlapon jelenik meg, miután a Szolgáltatást igénybe vevő megkapta a Rövidített információt.

1.3.11.ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK: a Weboldal itt felsorolt Általános Szerződési Feltételek.

1.3.12.WEBOLDAL: a Szolgáltató on-line szolgáltatása, amely a www.autodna.com címen érhető el.

1.3.13.ELEKTRONIKUS SZOLGÁLTATÁS: a Szolgáltató által a Weboldalon keresztül a Szolgáltatás igénybe vevője számára nyújtott Elektronikus Szolgáltatás.

1.3.14. SZOLGÁLTATÁSFELHASZNÁLÓ: az a teljes jogképességgel rendelkező természetes személy, jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezeti egység, aki az Elektronikus Szolgáltatást az Általános Szerződési Feltételeknek megfelelően veszi igénybe.

1.3.15.SZOLGÁLTATÓ: Prop-tech kft. (Székhely: 2500 Esztergom, Motorsport u. 1, Cégjegyzékszám: 11-09-012073, Adószám: 13850829-2-11, e-mail: kapcsolat@autodna.hu.

1.3.16.HÍRLEVÉL: a Szolgáltató által e-mailen keresztül nyújtott elektronikus terjesztési szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy a Szolgáltatást igénybe vevő valamennyi Szolgáltató által rendszeres időközönként automatikusan küldött hírleveleket kapjanak. Az e-mailek az autoDNA-val kapcsolatos híreket, valamint a Weboldalon elérhető kedvezményeket tartalmazzák.

2. A WEBOLDALON ELÉRHETŐ ELEKTRONIKUS SZOLGÁLTATÁSOK

2.1.A Weboldalon a következő Elektronikus szolgáltatások állnak rendelkezésre: Blog, Rövidített információk, Számla, Vélemények, Hozzászólás, Jelentés és Hírlevél.

2.1.1. Blog: A Blog a Weboldalon a Blog fülön keresztül érhető el.

2.1.2. Rövid információk: a a Rövidített Információk szolgáltatást 2 lépésben teheti meg: - (1) A hivatkozási mezőbe begépeli a keresett Alvázszámot (2) az „Alvázszám?” gombra kattintva rendszerünk megadja a megkívánt adatokat.

2.1.3. Vásárló azonosítása: két lépést kell végrehajtani ahhoz, hogy a Szolgáltatás igénybe vevője használni tudja a Fiókot: (1) kitölteni a regisztrációs űrlapot, és (2) rákattintani a "Regisztráció" mezőre. A regisztrációs űrlapon a következő Szolgáltatói Felhasználó adatokat kell megadni: e-mail cím és jelszó. A Fiókot a Jelentés megvásárlása közben vagy a Rövidített tájékoztató kézhezvétele után is létre lehet hozni.

2.1.4. Vélemények és Hozzászólások: A Vélemények és hozzászólások a Weboldal erre a célra létrehozott oldalán keresztül érhetők el:

2.1.4.1. A Blog esetében a Szolgáltatás Felhasználójának meg kell nyitnia azt az oldalt, ahol a Blog bejegyzés elérhető. A bejegyzés alatt a Vélemények és hozzászólások modul érhető el. Ahhoz, hogy a Blog bejegyzés alatt véleményt, értékelést vagy megjegyzést adjon hozzá, a következő Szolgáltatói Felhasználói adatokat kell megadni: név és e-mail cím, valamint a megjegyzés;

2.1.4.2. A Jelentésekhez, a https://www.autodna.hu/riport-velemenyek címen véleményt, értékelést vagy megjegyzést adhat. A következő vásárlói adatokat kell megadni: név és e-mail cím, az értékelt Jelentés típusa, valamint a megjegyzés.

2.1.5. Jelentés: A Jelentés a Rövidített információk mekapása után érhető el. A Vásárló kiválaszt egy vagy több típust a rendelkezésre álló Jelentés(ek) közül. A kiválasztott Jelentések az alábbi három feltétel teljesülése után válnak elérhetővé: (1) a Jelentés megrendelőlap kitöltése, (2) a "Fizetés most" mezőre kattintás, és (3) a fizetés megtörtént. A Jelentés főoladalon meg kell adni a jármű alvázszámát.

2.1.6 Hírlevél: a Hírlevél szolgáltatás ingyenes; a Hírlevél küldésének megkezdéséhez a Szolgáltatás igénybe vevője megadja e-mail címét a Weboldalon található Hírlevél mezőben (ez lesz az az e-mail cím, amelyre a Hírlevelet rendszeresen elküldik), rákattint a művelet mezőre, majd a felugró ablakban a művelet mezőre való ismételt kattintással megerősíti a Hírlevélre való feliratkozást. A Szolgáltatást igénybe vevőnek joga van bármikor és indoklás nélkül lemondani a Hírlevélről; a Hírlevélről való lemondás érdekében a Szolgáltatást igénybe vevő leiratkozási kérelmet küld a Szolgáltatónak. A Hírlevélről lemondani a Szolgáltató által küldött minden Hírlevél e-mailben található lemondó linkre kattintva is lehet.

2.1.7. A Szolgáltatást igénybe vevő köteles a Weboldalt a jogszabályoknak és az elfogadott gyakorlatnak megfelelően használni, figyelembe véve a harmadik személyek személyiségi és szerzői jogainak tiszteletben tartását. Tilos a Honlap működését jogellenesen megzavarni, illetve olyan cselekményeket tenni, amelyek a Szolgáltató jó hírnevét sérthetik.

2.2. A Szolgáltatást igénybe vevő nem tesz közzé jogellenes tartalmakat. A Szolgáltatást igénybe vevő köteles kizárólag helyes és érvényes információkat közölni.

2.3. Technikai követelmények, amelyeknek a Szolgáltató informatikai rendszerével való együttműködéshez meg kell felelni:

2.3.1. Számítógép, táblagép, mobiltelefon vagy más multimédiás eszköz internet-hozzáféréssel.

2.3.2. Az internet-hozzáféréssel rendelkező eszközre telepített frissített internetböngésző: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Opera, Google Chrome, Microsoft Edge, Safari.

2.3.3. A böngészőben engedélyezett a sütik használata.

2.3.4.A keresőprogramok számára a cookiek használatát engedélyezni kell.

2.3.4. A böngészőben engedélyezett JavaScript.

2.4. A Blog, a Hírlevél Rövidített információk, a Fiók és a Vélemények és hozzászólások ingyenesen elérhetőek.

2.5. A jelentések fizetés ellenében állnak rendelkezésre. Az egyes Jelentések ára a Honlapon érhető el, miután a Szolgáltatást igénybe vevő megkapta a Rövidített tájékoztatót. A Jelentések ára FT-ban jelenik meg és az ár tartalmazza a forgalmi adót (ÁFA-t) is.

2.6. A Blog, a Hírlevél Rövidített információk, a Fiók és a Vélemények és hozzászólások határozatlan ideig állnak rendelkezésre. A Rövidített információk és a beszámoló egyszer használatos termékek, amelyeket csak egyszer biztosítunk.

2.7. A Szolgáltató köteles az Elektronikus Szolgáltatást vagy terméket hibátlanul átadni az Általános Szerződési Feltételekben meghatározottak szerint.

3.A JELENTÉS RÉSZLETES FELTÉTELEI

3.1. A Jelentés ára, valamint az elérhető Jelentések típusai a Rövidített tájékoztatás beérkezését követően a Weboldalon minden Járműre külön-külön megjelennek. A Jelentés igénybevételéhez a Szolgáltatás igénybe vevőjének először Vásárlói azonosítót kell regiszrálnia.

3.2. A Jelentés célja, hogy a Szolgáltatás igénybe vevője számára további információkat nyújtson, és nem képezheti a Gépjárművásárlás befejezésére vagy elmaradására vonatkozó döntés kizárólagos alapját. Ha a jármű eredetével, futásteljesítményével vagy előéletével kapcsolatban kétségek merülnek fel, ezeket a vonatkozó hatóságoknál vagy az ilyen esetekben segítséget nyújtó harmadik feleknél kell ellenőrizni. A Szolgáltató nyomatékosan ajánlja a Szolgáltatás igénybe vevőjének, hogy a vásárlás előtt vegye fel a kapcsolatot a fent említett felekkel és ellenőrizze tovább a Járművet, még akkor is, ha a jelentés alapján nem merülnek fel kétségek.

3.3. A járművel kapcsolatos, a jelentés részeként rendelkezésre bocsátott információk és események harmadik felektől származnak. A Szolgáltató kizárólagos szerepe, hogy ezeket a Weboldalon keresztül a Szolgáltató Felhasználó rendelkezésére bocsássa. A Szolgáltató nem ellenőrzi a fenti információk és események helyességét, teljességét és érvényességét.

3.4. A Szolgáltatást igénybe vevő tudomásul veszi, hogy a Szolgáltató számos forrásból gyűjti az információkat annak érdekében, hogy azokat a Jelentésben rendelkezésre bocsássa. Az adatok lehetnek hiányosak vagy hibásak. A Szolgáltatást igénybe vevő megérti és elfogadja, hogy nem minden információ áll rendelkezésre, nem lehet teljes és helyes. A jelentésben szereplő információk a járművásárlót hivatottak segíteni. A szolgáltatás igénybe vevője tudomásul veszi és elfogadja, hogy a jelentésben szereplő információk nem igazolhatják a jármű tényleges állapotát, és a végső vásárlási döntés felelőssége a szolgáltatás igénybe vevőjét terheli. A Szolgáltató nem garantálja, hogy a jelentésben szereplő adatok teljesek és helyesek lesznek.

3.5. A jelentésben elérhetővé tett járművekre vonatkozó információk és események köre a maximális terjedelem, amely az adott járműtől, annak gyártójától, gyártmányától és modelljétől, gyártási évétől és helyétől, valamint márkájától függ. A Jelentés rendelkezésre bocsátása előtt a Szolgáltatás igénybe vevője minden alkalommal a Rövidített tájékoztatáson keresztül tájékoztatást kap az adott Járműre vonatkozóan rendelkezésre álló információk és események köréről és mennyiségéről, illetve a rendelkezésre álló információk hiányáról. A Szolgáltatás igénybe vevője a Rövidített információk alapján dönt arról, hogy megvásárolja-e az adott jelentést vagy sem.

4.FIZETÉSI MÓDOK

4.1. A Szolgáltató a következő fizetési módokat teszi elérhetővé:

4.1.1. Elektronikus fizetés Paypalon keresztül (https://www.paypal.com/hu)

4.1.2. Hitelkártyás fizetések a CIB Ecommers szolgáltatáson keresztül: https://www.cib.hu/egyeni-es-kisvallalkozasok/kartyaelfogadas/eCommerce.html

4.2. A Szolgáltatást igénybe vevő köteles a fizetést a szerződés megkötésétől számított 3 naptári napon belül teljesíteni. Nem szabad elfelejteni, hogy a Jelentés csak akkor kerül megosztásra, ha a Szolgáltatás igénybe vevője fizet érte.

5.AZ ELEKTRONIKUS SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉSEK FELMONDÁSÁNAK FELTÉTELEI

5.1. A Szolgáltató és a Szolgáltatást igénybe vevő jogosult az elektronikus szolgáltatási szerződést közös megegyezéssel bármikor felmondani.

5.2. A határozatlan időre kötött és folyamatos jellegű elektronikus szolgáltatási szerződés felmondása (pl. Fiók):

5.2.1. A Szolgáltatást igénybe vevő a szerződést azonnali hatállyal és indoklás nélkül felmondhatja a https://support.autodna.hu/kapcsolatfelveteli-urlap#7

5.2.2. Azon Szolgáltató a Szolgáltató által határozatlan időre kötött és folyamatos jellegű elektronikus szolgáltatási szerződést a Szolgáltató csak akkor mondhatja fel, ha (1) jogszabály vagy a vonatkozó jogszabályok előírják, hogy a Szolgáltató az adott Szolgáltatónak nyújtott elektronikus szolgáltatást szüntesse meg, vagy (2) a Szolgáltató a Felhasználó jogellenesen és ismételten megsérti az Általános Szerződési Feltételeket, különösen, ha ez jogellenes tartalom közzétételével jár, annak ellenére, hogy a Szolgáltató legalább egyszer felszólította, hogy legkésőbb a megadott határidőig hagyjon fel a közzététellel, vagy távolítsa el az említett tartalmat. Az Általános Szerződési Feltételek megsértésének jogellenesnek és objektív jellegűnek kell lennie. Ilyen esetekben a szerződés a felmondási szándék kinyilvánításától számított 15 napon belül megszűnik (ez a felmondási idő). A fennmaradó, nem fogyasztónak vagy a fogyasztóvédelmi törvény hatálya alá tartozó természetes személynek nem minősülő Szolgáltatói Felhasználók esetében a Szolgáltató a határozatlan időre kötött és folyamatos jellegű elektronikus szolgáltatási szerződést azonnali hatállyal, indokolás nélkül felmondhatja. A Szolgáltató a nyilatkozatot e-mailben vagy levélben küldi meg a Szolgáltató a Szolgáltatói fiókban megadott Szolgáltatói felhasználó címére.

5.2.3. A Szolgáltató a Weboldal bezárása vagy az Elektronikus Szolgáltatás nyújtásának megszüntetése miatt felmondhatja a határozatlan időre és folyamatos jelleggel kötött elektronikus szolgáltatási szerződést. Ilyen esetben a Szerződés a felmondási szándék kinyilvánításától számított 30 napon belül megszűnik (ez a felmondási idő).

6.PANASZELJÁRÁSOK

6.1. Az Elektronikus Szolgáltatások nyújtásával kapcsolatos panaszok:

6.1.1. A Szolgáltató által a Honlapon keresztül nyújtott Elektronikus Szolgáltatásokkal kapcsolatos panaszok a https://support.autodna.hu/kapcsolatfelveteli-urlap oldalon található kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül vagy a Szolgáltató címére küldött levélben tehetők meg.

6.1.2. Kérjük, hogy a panasz tartalmazza a következőket: e-mail cím, a Szolgáltatást igénybe vevő neve és vezetékneve, elérhetőség, a panasz leírása. Ha a panasz egy Jelentésre vonatkozik, a következő információkat is meg kell adni (amennyiben rendelkezésre állnak és a panaszra vonatkoznak): VIN, tranzakciószám, a jelentés kifizetésének dátuma, a megvásárolt jelentés típusa és a jelentésért kifizetett összeg.

6.1.3. A Szolgáltató a panaszt haladéktalanul feldolgozza, azaz legkésőbb az említett panasz beérkezésétől számított 14 napon belül választ küld. A Szolgáltató a panaszra adott válaszát a Szolgáltató a panaszbejelentő űrlapon megadott e-mail címére, vagy a Szolgáltató által választott egyéb módon küldi meg.

7. A SZERZŐDÉSTŐL VALÓ ELÁLLÁS JOGA

7.1. A Szolgáltatóval távollevők között szerződést kötő, egyúttal fogyasztónak vagy a fogyasztóvédelmi törvény hatálya alá tartozó természetes személynek minősülő Szolgáltatót igénybe vevő jogosult a szerződéstől indoklás és díjfizetés nélkül, 14 napon belüli nyilatkozattal elállni. A határidő betartásához a nyilatkozatot a 14 napon belül kell elküldeni. A 14 napos elállási határidő a termék átadásának napjától kezdődik. Szolgáltatási szerződés esetén a 14 nap a szerződés megkötésének időpontjától kezdődik. Ha egy távolról kötött megállapodást visszavonnak, akkor az nem minősül megkötöttnek.

7.2. A távolról kötött szerződéstől való elállás joga nem vonatkozik a fogyasztóra vagy a fogyasztóvédelmi törvény hatálya alá tartozó természetes személyre az alábbi esetekben: (1) szolgáltatási megállapodások, amikor a szolgáltató a szolgáltatást teljes egészében a fogyasztó kifejezett kérésének megfelelően nyújtotta, akit a szolgáltatás nyújtása előtt tájékoztattak arról, hogy a szolgáltatás teljesítését követően a szolgáltatástól való elállás joga már nem érvényesül; (2) olyan megállapodások, amikor a szállított termék nem előre gyártott, hanem a fogyasztó által megadott specifikáció alapján készült, és a fogyasztó egyéni igényeinek kielégítésére irányul; (3) olyan megállapodások, amelyek tárgya rövid lejárati idővel rendelkezik vagy könnyen megszakadhat; (4) olyan digitális tartalom átadására vonatkozó megállapodások, amelyet nem adathordozóra regisztráltak, azzal a feltétellel, hogy a szállítás a fogyasztó közvetlen beleegyezését követően, a szerződéstől való elállás időpontja előtt történt, és a fogyasztót tájékoztatták arról, hogy nem lesz joga elállni a szerződéstől.

7.3. A jelen Általános Szerződési Feltételek mellékletét képezi a szerződéstől való elállás sablonja.

8. A PANASZOK BENYÚJTÁSÁNAK ÉS FELDOLGOZÁSÁNAK NEM BÍRÓSÁGI ELJÁRÁSAI ÉS AZ EZEKHEZ AZ ELJÁRÁSOKHOZ VALÓ HOZZÁFÉRÉS

8.1. Az alábbiak csak a fogyasztónak minősülő Szolgáltatást igénybe vevőkre vonatkoznak.

8.2. A fogyasztó számára a panaszok benyújtására és feldolgozására a következő nem bírósági eljárások állnak rendelkezésre: (1) Békéltető testület: https://kemkik.hu/bekelteto-testulet ,  Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Békéltető Testület, 2800 Tatabánya, Fő tér 36. ; (2) a kereskedelmi felügyelet helyi felügyelőjéhez küldött, a vita bíróságon kívüli rendezésére irányuló kérelem (bővebben az Komáro-Esztergom Megyi Kormányhivatal honlapján, továbbá a fogyasztovedelem.meff@komarom.gov.hu email címen, vagy a +36 (34) 309-303 telefonszámon.); és (3) helyi (városi) fogyasztói jogvédő vagy olyan szervezet támogatása, amelynek célja a fogyasztói jogok védelme (például a Esztergom Város Jegyzője). Tanácsot kaphat e-mailben, ha a varoshaza@esztergom.hu címre ír, vagy telefonon, ha felhívja a fogyasztóvédelmi segélyvonalat (munkanapokon 8:00-18:00 között, normál díjszabás szerint).

8.3. A https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HUoldalon talál egy online platformot, amely megkönnyíti a fogyasztók és a vállalkozások közötti viták uniós szintű rendezését (ODR; Online Dispute Resolution site). Az ODR platform egy interaktív, többnyelvű weboldal, amely széles körű támogatást nyújt azoknak a fogyasztóknak és vállalkozásoknak, akik az online kötött adásvételi vagy szolgáltatási szerződéssel kapcsolatos vitás ügyeket bíróságon kívül kívánják rendezni.

9. SZEMÉLYES ADATOK

9.1. A jelen Általános Szerződési Feltételek alkalmazásában a Weboldalunkon kezelt személyes adatok adatkezelője a Szolgáltató. A személyes adatok kezelése a cél és a hatály tekintetében a Weboldalunkon közzétett Adatvédelmi Szabályzat szerint történik. Az Adatvédelmi szabályzat felsorolja a személyes adatoknak az Adatkezelő által a Weboldalon keresztül történő szolgáltatás nyújtása érdekében történő kezelésére vonatkozó szabályokat. Meghatározza a személyes adatok kezelésének alapját, célját és hatályát, valamint azon személyek jogait, akiknek személyes adatait kezelik. Meghatározza továbbá a cookie-k és elemző eszközök Weboldal általi használatát. A Weboldal használata önkéntes. A Weboldal használata önkéntes, és a Weboldal felhasználója a személyes adatok megadása is önkéntes, kivéve az adatvédelmi szabályzatban meghatározott eseteket.

10.SZERZŐI JOG

10.1. A Weboldalon közzétett valamennyi tartalom és grafikai eszköz a Szolgáltatóra vonatkozó szerzői jogvédelem alatt áll a Szerzői jogk és szerzői joghoz kapcsolódó jogok közöz kezeléséről szóló 2016. évi XCIII. i törvény szerint.

10.2. A Szolgáltató Felhasználó a Weboldalon közzétett tartalmakat, beleértve az Elektronikus Szolgáltatások részeként kapott tartalmakat is, valamint a jogilag megengedett mértékben, kizárólag személyes felhasználás céljából tekintheti meg, illetve töltheti le egyes példányait.

10.3. Tilos a Weboldalon közzétett tartalmakat és grafikai eszközöket a jelen Általános Szerződési Feltételekben meghatározott vagy a vonatkozó jogszabályok által megengedettől eltérő módon felhasználni.

11. A VÁLLALKOZÁSOKRA VONATKOZÓ ELŐÍRÁSOK

11.1. Az Általános Szerződési Feltételek alábbi rendelkezései csak olyan Szolgáltatást igénybe vevőre vonatkoznak, aki nem fogyasztó. 2021. január 1. óta ez vonatkozik azokra a szerződésekre is, amelyeket nem korábban, mint ezen a napon kötött olyan Szolgáltatáshasználó, aki nem természetes személy és amely a gazdasági tevékenységével közvetlen kapcsolatban köt szerződést, ha a szerződés egyértelműen nem mutat kapcsolatot az említett személy szakmai tevékenységével, a Cégnyilvántartó álatal nyilvántartott gazdasági tevékenységének jellegéből adódik.

11.2. A Szolgáltató bármikor jogosult eljárni a Szolgáltatást igénybe vevő által megadott információk ellenőrzése és hitelesítése érdekében. Az ellenőrzés részeként a Szolgáltató jogosult arra, hogy a Szolgáltató a Szolgáltatást igénybe vevőtől a tanúsítványok és egyéb dokumentumok szkennelésének bemutatását kérje, amelyek az ellenőrzés elvégzéséhez szükségesek lehetnek. Az ellenőrzés során a Szolgáltató jogosult a Szolgáltatást igénybe vevő számláját az ellenőrzés befejezéséig felfüggeszteni.

11.3. A Szolgáltató jogosult a Szolgáltatóval kötött Elektronikus Szolgáltatási szerződéstől a megkötésének napjától számított 14 naptári napon belül elállni.

11.4. A Szolgáltató fenntartja a jogot a Szerződési Feltételek kiegészítésére. A változtatás bejelentése esetén a Felhasználót 14 napig a szerződéstől való elállási jog illeti meg.

11.5. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a szolgáltatás megállapodás szerinti teljesítésének elvesztéséért vagy ellehetetlenüléséért, ha a szolgáltatás teljesítése vis maior (például hackertámadás, természeti katasztrófa, járvány, zavargás vagy háború) vagy bármely más, a Szolgáltató által nem befolyásolható ok miatt nem volt lehetséges.

11.6.A Szolgáltató felelőssége a Szolgáltatóval szemben, függetlenül annak jogalapjától, a Szolgáltató által a Szolgáltatónak az Elektronikus Szolgáltatás nyújtásáért teljesített kifizetések összegére korlátozódik (mind az egyes követelések, mind az összes követelés tekintetében). Az összeg nem haladhatja meg a 75 000 HUF-ot. A fenti korlátozás a Szolgáltatóval szemben a Szolgáltatóval szemben a Szolgáltató által támasztott bármely követelésre vonatkozik. A Szolgáltató csak a szerződés aláírásának napján előre látható tipikus károkért felel a Szolgáltatóval szemben, és nem vállal felelősséget az elmaradt haszonért.

12. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

12.1. A Weboldalon keresztül kötött megállapodások a magyar joggal összhangban és magyar nyelven jönnek létre.

12.2.Az itt nem rendezett kérdésekre az alábbi rendelkezések vonatkoznak: A Polgári Törvénykönyv a fogyasztóvédelemről 1997.CLV. -i törvény a fogyasztók jogairól 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről és a lmagyarjog egyéb alkalmazandó rendelkezései.

12.3. A jelen Általános Szerződési Feltételek módosítása:

12.3.1. A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a jelen Általános Szerződési Feltételeket fontos okokból (mint például: a jogszabályok, a fizetési módok, az Elektronikus Szolgáltatások nyújtásának terjedelme, árai vagy formája, az Eladó címe) módosítsa, amennyiben ezek a változások a jelen Általános Szerződési Feltételeket érintik. A Szolgáltatás igénybe vevőjét a módosított Általános Szerződési Feltételek mindaddig kötik, amíg Polgári Törvénykönyv 8:1 § 3 feltételei teljesülnek, azaz: A Szolgáltatás igénybe vevője szabályszerűen értesült a változásokról, és az értesítéstől számított 14 napon belül nem mondta fel az Elektronikus szolgáltatás nyújtására vonatkozó, folytatólagos jellegű szerződést.

12.3.2. A fentiektől függetlenül a jelen Általános Szerződési Feltételek semmilyen módon nem sértik a Szolgáltatás igénybe vevőinek jogait, akik egyben fogyasztók is, az art. a Polgári Törvénykönyv 8:1 § 3 bekezdése értelmében fogyasztók, akik a módosítások bevezetése előtt használták a Weboldalt. Ilyen esetekben jogukban áll a Weboldalt a módosítás előtti Általános Szerződési Feltételek szerint használni. Amennyiben az Általános Szerződési Feltételek módosítása új díjak hozzáadásával, vagy a jelenlegi díjak emelésével jár, a fogyasztónak minősülő Szolgáltatást igénybe vevőnek joga van a szerződést felmondani.

12.4. Vitarendezés: A Szolgáltató és a fogyasztónak minősülő Szolgáltatást igénybe vevő között esetlegesen felmerülő vitás kérdéseket a mindenkor hatályos közös bíróság rendezi. A Szolgáltató és a nem fogyasztónak minősülő Szolgáltatást igénybe vevő között esetlegesen felmerülő jogvitákat a Szolgáltató/eladó székhelye szerint illetékes bíróság rendezi.

Az Általános Szerződési Feltételek melléklete: A szerződéstől való elállás sablonja.

A szerződéstől való elállás sablonja.
(kérjük, csak akkor töltse ki és küldje el ezt az űrlapot, ha el kíván állni a szerződéstől).

– Címzett:

Prop-tech kft. 2500, Esztergom, Motorsport u. 1 kontakt@autodna.hu

- Ezúton nyilatkozom/nyilatkozunk(*), hogy el kívánok/el kívánunk állni az alábbi tárgyakra vonatkozó adásvételi szerződéstől(*) az alábbi tárgyakra vonatkozó szállítási szerződéstől(*) az alábbi tárgy(*)/ az alábbi szolgáltatás(*) nyújtására vonatkozó szolgáltatási szerződéstől(*)

– - A megállapodás(*)/szállítás(*) dátuma

– - A fogyasztó(k) neve és vezetékneve

– - A fogyasztó(k) címe

– - A fogyasztó(k) aláírása (csak akkor szükséges, ha az űrlapot nyomtatott formában küldik)

– - Dátum

(*) Szükség szerint törölni kell.

Tájékoztatjuk arról, hogy az oldalunkon cookie-kat használunk. A szolgáltatás optimalizálása miatt adat tartalmat kezelünk és a weboldalt az Ön igényeihez igazítjuk. A cookie-kat a böngésző beállításainak módosításával kezelheti. Ha továbbra is használja weboldalunkat a böngésző beállításainak módosítása nélkül, Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ a weboldalunk adatvédelmi politikájáról.