autoDNA lekérdezések
Alvázszám lekérdezéssel védekezzünk az autónepperek

Alvázszám lekérdezéssel védekezzünk az autónepperek ellen.

23 január 2017

Egy tapasztal autókereskedő az orránál fogva vezeti leendő vásárlóját: hip-hopp előkerül egy agyonlapozott szervizkönyv ( akár 4-8 azonos pecséttel), a km futásteljesítmény valahogy mindig a “hazai” elvárásoknak megfelel és persze az autó is sérülésmentes 10-ből 9 szer…. A legegyszerűbb védekezés az autó előéletének lekérdezése

 Az alvázszám lekérdezés hogyan segíthet?

Az használtautó kereskedők saját üzleti eredményük növelése érdekében az alábbi trükköket alkalmazzák:

  • Km óra visszatekerés, ez mindig bejön: újabb autónál “értéknövelő” trükk, régebbinél az eladási időt hatásosan csökkenti.
  • Néhány kopó alkatrész lecserélése elfedi a km futásteljesítményt: pedálgumik cseréje, vagy akár a kormánykerék cseréje.
  • Apró kozmetikai javítások: Egy új -persze utángyártott, mert az olcsóbb- lökhárító, egy újrafényezett motorháztető eladáskor jól mutat.
  • Hamis szervizkönyv: bárki csináltathat XY márkaszerviz pecsétet (elég 3 fajta…) és vehet akár szervizkönyvet az interneten.
  • Vegyünk autót Angliában, majd – kormányzás átszerelés után- adjuk el mint német import autó.
  • Magánszemélyként vegyünk sérült autót Németországból, majd javítás után busás haszonnal adjuk el sérülésmentesként.

Az alvázszám lekérdezés megadja az igazságot

A fenti példák mind a magánszemélyek, mind az autókereskedők akár a nagyobb nemzetközi autókereskedő cégek trükkjei. A legjobb ötlet egy olyan személy segítségét kérni, aki jól ismeri az előzőleg felsorolt “műhelyfogásokat” ezért váratlan kérdéseivel hamar sarokba tudja szorítani egy tisztességtelen autókereskedőt. Sajnos nincs mindenkinek ilyen hasznos “barátja”. Nekik a legjobb ajánlás az alvázszám lekérdezés lehetősége. Mintha dokinál lennénk: az életkor, korábbi műtétek, fertőzések kerülnek fel a diagnosztikai lapra, csak az autóknál futásteljesítményről, sérülésekről akár a járműhalállal egyenértékű lopásról értesülhetünk.

 

 

Mit ad meg pontosan az alvázszám lekérdezés?

Az alvázszám lekérdezéssel Ön pontosan meg fogja kapni, hogy megvásárolni kívánt autó milyen felszereltséggel és előélettel rendelkezik. Az adatok első részében megadjuk az autó tulajdonságait- gyártót, típust és kivitelt, modell évet, gyártási évet, lökettérfogatot, üzemanyag típusát, kormány elrendezést.

A következő részben megkaphatjuk a jármű km futásteljesítmény “halmazatát” – az összes kötelező leolvasás meg fog jelenni: műszaki vizsgák, tulajdonosváltások alkalmával kötelező bejegyzések. Itt az óratekerésre fontos információk lehetnek. Ha az időrendi sorrend felborul, tehát a későbbi km. értékek alacsonyabbak mint a korábbiak, akkor leleplezésre ad okot. Az is ha a km-óra csak 100 000 km-ig mér és az utolsó bejegyzések között csak 5000 km eltérést rögzítettek.

Az alvázszám lekérdezéssel további információk is napvilágra kerülhetnek: korábbi szétbontás jelentése, vagy súlyos sérülés eltusolása. A jelenések kitérnek az autó körözésére is: akár rendőrség, akár hitelintézet keresi a járművet az jelentve lesz riportunkban.

További előnyként adódik, hogy teljes körű információt adunk az autó felszereltségéről: a legapróbb részletekig megadjuk hogy pl. ezen az autón fűtött visszapillantó tükör volt gyárilag, miért hiányzik most a jobb oldalról?  Hova lett a Blaupunkt gyári NAVIGÁCÓ, ez egy után gyártott izé??? Talán eladták egy gyári extra pótlásához? Ezekhez az információknak az ismerete jó alapot adhat egy ár-alku kezdeményezéséhez.

 

Ne feledd

Az autoDNA weboldalán elérhető alvázszám-ellenőrzés segíthet egy ismeretlen múltú autó megvásárlásával járó további költségektől való védekezésben. A szolgáltatás egész évben, éjjel-nappal elérhető – mindössze internet-hozzáférésre és az ellenőrizni kívánt jármű alvázszámára van szükséged.

 

Summary