autoDNA tanácsok
telefonos applikáció autósoknak

A 10 telefonos applikáció autósoknak

25 július 2017

Nagyon szórakoztató elgondolkodni azon, hogy egy okos telefonos applikáció segítségével nem is kell egy új autót megvásárolnia ahhoz, hogy a legtöbb autógyártó által kínált új szolgáltatásokat megismerhesse.   Az alábbiakban ismertetünk 10 ingyenesen elérhető érdekes alkalmazást, amelyek amelyek megnövelhetik az autója funkcionalitását. Higgye el, hogy meg fog lepődni!

1) Yanosik

Az egyik legnépszerűbb alkalmazás, amely ötvözi a navigációs lehetőségeket és a CB rádiót. Lengyelországban több mint 1,5 millió járművezető használja havonta. A Yanosik élő sebességű kamerával, jelöletlen rendőrautóval, sebességvezérléssel és ECR ellenőrző figyelmeztetéssel rendelkezik, az összes felhasználó által ellenőrzött információval. Az alkalmazásnak világos és felhasználóbarát kezelőfelülete van. Egyetlen hátránya az ingyenes verziók hirdetése, de ezek is olyan módon vannak elhelyezve, hogy ne csökkentsék a használat kényelmét.

Platformok: Android, iOS, Windows Phone

 

2) WAZE

Az egyik legnagyobb közösségi média navigációs alkalmazás, amelyet a forgalom figyelésére használnak. 

 

Tudtad?

Nem csak tájékoztatja Önt arról, hogy el fog akadni a következő forgalmi dugóban, de lehetővé teszi az útvonalak módosítását sőt még a legolcsóbb üzemanyagtöltő állomásokat megjeleníti.

 

Hasonlóan működik mint a Yanosik. Még a felhasználókat is gyakran meglepi a kiterjedt adatbázisa. Az egyik érdekesebb funkciója a térképmegosztás; Ha valaki Önre vár, akkor küldhet neki egy linket ami a térképen mutatja az útvonalat, frissítve élőben. A térkép megnyílik a böngészőben, ami azt jelenti, hogy a másik személynek nem kell telepítenie az alkalmazást.

Platformok: Android, iOS, Windows Phone

 

3) Google maps

Ez az alkalmazás olyan térképen működik, amely jól ismert az internet bármely átlagos felhasználójának. A kezelőfelület nagyon sokrétű. A  szolgáltatás szinkronizálva van a Google-val , ezért minden személyünknek fontos információról értekezünk utazásunk közben.  . Használhatja a Google Térképet a navigációhoz és a forgalom frissítéseihez is. Ha egy váratlan esemény, például egy baleset miatt szükség van útvonal változtatásra, az alkalmazás alternatív útvonalat jeleníthet meg élőben.

 

4) AutoGuard Blackbox

Ez alapvetően a kocsi fekete doboza. Lehetővé teszi a vezetés rögzítését, beleértve olyan paramétereket, mint a sebesség és a helyzet a térképen. Használhatja azt, hogy megtalálja barátait a Google térképeken, és e-mailben küldje el felvételeit. Lehetővé teszi a kiváló minőségben történő rögzítést (1080p), ami balesetkor felbecsülhetetlen értékűnek bizonyulhat egy rendőrségi, vagy biztosítási esemény tisztázásakor. Segítségével gyorsan hozzáférhet a segély hívószámokhoz is.

 

5) Mobil parkolás

Ezek az alkalmazások különösen hasznosak azokban a parkolási díjköteles városokban, megmenthetnek a szélvédőre kitett “Mikulás csomag” vagy a még bosszantóbb kerékbilincs alkalmazástól.  

 

Tudtad?

Akár megtakarítást is végezhet azzal, hogy csak pontosan az autó parkolásának idejét fizeti – sem többet, sem kevesebbet. Érkezés előtt érdemes ellenőriznie, hogy az adott városban működik-e ez az alkalmazás.

 

6) Fuelio

Hasznos alkalmazás, amely lehetővé teszi az üzemanyagokra fordított összegek nyomon követését. A GPS-adatok alapján statisztikát ad az átlagos üzemanyag-fogyasztásról, rögzíti a tankolások helyeit. A fizetős alkalmazás összekapcsolódik Google Drive vagy a Dropbox szolgáltatással. Képes akár több autó adatait is kezeli, ezért kicsi cégeknek ideális.

7) mobile.de

Ez az alkalmazás a külföldön használt autót keresők applikációja. Nemzetközi gépjármű hirdetési portál, autó, motorkerékpár és egyéb járművek értékesítésére. Széles adatbázisa jó támpont mind magánemberek, mind kereskedéseknek. 

8) Torque Lite

Ez a dignosztikai alkalmazás lehetővé teszi, hogy számos paramétert figyeljen élőben, és diagnosztizálja a motort esetleges hibáit az illesztőprogram segítségével. Ehhez Bluetooth vagy WIFI interfész szükséges melyet OBDII csatlakozóba kell dugni, majd a telefonnal párosítani. -ba. Az alkalmazás fizetős változata a hibakódok törlésére is alkalmas.  Az Android felhasználók telepíthetik az ingyenes Piston vagy OBD Car Doctor alkalmazást. Az iOS felhasználók az EOBD Facile (alapvető diagnosztika és hibaelhárítás) vagy az EOBD Premium (fizetett változat teljes diagnosztikával) használhatják.

 

9) Blablacar

Egy nagyon népszerű alkalmazás, amely lehetővé teszi a sofőrnek és az utasoknak, hogy megosszák az utazás költségeit. Ön beállítja az utticélt és időpontot és csak várja a jelentkező utast. A Blabla az egy személyre jutó átlagköltséget számítja ki és jutalékot számol fel. A vezető ennek ellenére így is mindig megtakarítást ér el. Ha rendszeresen hosszabb utat tesz meg, és van még hely a autóban, akkor Blablacarral sokat spórolhat. Hasonló utasszervező szolgáltatás a Carpooling.

 

10)MyCar Locator

Érdekes alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy megtalálja az autóját :). Hasznos lehet egy nagyobb parkolóban, ismeretlen utcákban, városban, ott ahol még sohasem járt. Ideális megoldás mindazok számára, akik gyakran teszik fel maguknak a kérdést: “Hova a pokolba tettem az autómat?”

Platform: Android

Hát ezért is nevezzük telefonjainkat manapság “okos telefonoknak”. Használatukkal egy csomó jó dologra tehetünk szert. A készülékek gyakorlatilag egy zsebben hordozható modern számítástechnikai eszközök. Manapság már könnyen megvalósítható ami néhány éve még meseszerűen hangzott: egy SMS és 10 perc múlva meleg autóba ülhetünk be.  Az okos telefonok hasznos használatának lehetőségei gyakorlatilag korlátlanok; érdemes keresgélni, mert az elérhető megoldások napról-napra változnak. 

 

Ne feledd

Az autoDNA weboldalán elérhető alvázszám-ellenőrzés segíthet egy ismeretlen múltú autó megvásárlásával járó további költségektől való védekezésben. A szolgáltatás egész évben, éjjel-nappal elérhető – mindössze internet-hozzáférésre és az ellenőrizni kívánt jármű alvázszámára van szükséged.

 

Summary